Katledilen Pınar'ın babası: Katiller arka kapıdan girip ön kapıdan çıkıyor
İstanbul Bağcılar’da ağaçlık alanda cansız bedeni bulunan Pınar Damar’ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Pınar Damar’ın kuzeninin eşi Metin A., cinayeti itiraf etti.

Kayıp ihbarıyla aranırken İstanbul’un Bağcılar ilçesindeki ağaçlık alanda cansız bedeni bulunan 32 yaşındaki Pınar Damar'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Metin A.'nın cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi'nde salı günü akşam saat 19.00 sıralarında ağaçlık alanda bulunan Pınar Damar'ın ölümüyle ilgili kuzenin eşi Metin A. dün sabah Adli Tıp Kurumu önünde gözaltına alınmıştı.

DHA’nın haberine göre Emniyet’teki sorgusunda Metin A., Pınar Damar ile ilişkisi olduğunu iddia edip, Pınar'ı takip edip, otomobiline binmeye ikna ettiğini söyleyip boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

Metin A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KATİL ARAMAYA KATILMIŞ

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi'nde salı günü akşam saat 19.00 sıralarında ağaçlık alanda bulunan Pınar Damar'ın cansız bedeni Küçükçekmece Gasilhanesi'nden teslim alındı.

Eniştesi Serdar Taşdemir ise dün Metin A.'yla birlikte Pınar'ı aradıklarını söyledi. Taşdemir şöyle konuştu: “Akşam benimle birlikte Pınar'ı aradı. Pınar'ın 3 ay önce bir köpeği ölmüştü. Bazen köpeğinin mezarına giderdi. Ablası mezara bakmamız gerektiğini söyleyince, acaba orada mı diye bakmaya gittik. Mezarın yerini Metin A. biliyordu. Numarasını eşimden aldım. Nerde olduğunu sordum, kafede Pınar'ı aradığını söyledi. Hiç aklımdan öyle bir şey gelmezdi. En son aklıma gelecek kişi oydu. Ben Metin A.'yı daha önce bir kez gördüm."

Pınar Damar'ın teyzesinin eşi Nevzat Taşin ise "Bir çocuk büyütmek kolay değil. Bir cani gelip kıyıyor ve cezasız kalıyor. Müebbet cezası alsa bile, bir şekilde dışarı çıkıyor. Artık caydırıcı kanunlar çıksın” diye konuştu.

BABA MUSTAFA DAMAR: BU KATİLLER ÖN KAPIDAN ÇIKIYOR

Pınar Damar'ın babası Mustafa Damar, “Hiçbir sorunu yoktu. Bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi. Baba Mustafa Damar, “Bu canileri ortadan kaldırın. Bu katiller arka kapıdan girip ön kapıdan çıkıyorlar. Ben iki gündür buradayım, çok fazla kadın cenazesi geldi buraya” ifadelerini kullandı.

Danıştay İstanbul Sözleşmesi'nin feshinin iptali istemiyle açılan davaları reddederken verdiği kararda kadınların "yeteri kadar korunduğunu" belirtmişti. Danışatay kararına dair Eylem Sarıoğlu Ekmek ve Gül'e değerlendirdi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
‘Sözleşmeden vazgeçmiyoruz’ demek ‘tek adam yöneti...

Sırada çocuğa karşı şiddetin ve istismarın önlenmesi için gerekli önlemleri içeren Lanzarote Sözleşm...