Keçiören’de kadınlar şenlikte buluştu
Keçiören Emek ve Demokrasi Güçleri Bileşeni Kadınlar düzenledikleri 8 Mart şenliğinde hem sözlerini söyledi, hem de halaylarla, şarkılarla, türkülerle umutlarını paylaştı.

Ankara’da Keçiören Emek ve Demokrasi Güçleri Bileşeni Kadınlar, “Dayanışma ile güçleniyoruz, hayatı örgütlüyoruz” şiarıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleşen şenlikte bir araya gelen kadınlar hem sözlerini söyledi, hem de halaylarla, türkülerle birlikte zaman geçirdi.
Şenlikte platform adına ortak metni Eğitim Sen Kadın Sekreteri Songül Keşkek okudu. Keçiörenli kadınların oluşturduğu drama atölyesi “Benim Adım Kadın” isimli oyun da sergilendi. Kadın emeği, kadın kimliği ve taleplerinin işlendiği oyun, kadınlar tarafından çok beğenildi. Etkinlikte slayt gösterisinin ardından kadınlar şiirler okudu.

‘SÖZÜMÜZ VAR’
“Sözümüz Var” köşesinde ise söz kadınlardaydı. Kadınların görüşlerini dillendirdiği bu bölümde, savaşın durması, şiddetin son bulması talep edilirken, eğitimde yaşanan gericileşme, sokaklarda kadınların yaşadığı taciz ve tecavüzün durması konusunda neler yapılabileceği konuşuldu. “Anadilde konuşmak istiyorum” diyen bir Kürt kadınının konuşması ise kadınlar tarafından büyük alkış aldı. Kadınlar önceden hazırlanan kumaş parçalarına düşüncelerini yazdılar. Kadınların taleplerinden bazıları ise şöyle:

“Diyanet sussun kadınlar konuşsun”
“Savaş istemiyoruz”
“Kadın cinayetlerine artık yeter”
“Fetvalar kadınlara değil, hırsızlara olsun”
“Özgürce bağırmak istiyorum”
“Kahkaha atmak istiyorum”

Etkinlik, kadın dayanışma atölyesinin kadın korosu, Grup Yolcu, Grup Koma Şengal ve Berfin, Grup Medet ve Sadık Erkmen tarafından söylenen şarkı ve türkülerle devam etti .Kadınlar halaylarla, şarkılarla umutlarını ve coşkularını paylaştılar.

İlgili haberler
Savaşa, sömürüye, şiddete karşı YAŞASIN 8 MART!

8 Mart içi boş laflarla ‘vitrin’ yapılacak bir ‘Kadınlar Günü’ değildir. 8 Mart hem evde hem işyerin...

Bu 8 Mart, başka 8 Martlara benzemiyor

Bu 8 Mart başka... Emekçi Kadınlar Günü değil de “Emekçi Kadınların Fedakarlık Günü”ne dönüştürülmek...

Ankara 8 Mart’ında polis saldırısına uğrayan Selma...

Şiddete, savaşa, OHAL’e ve sömürüye karşı Ankara’da taleplerini dile getirmek için 8 Mart eylemi yap...