Köyceğiz'de öğretmene yapılan taciz protesto edildi
Muğla Köyceğiz Anadolu Lisesinde servis şoförü tarafından tacize uğrayan öğretmene Köyceğizliler destek verdi, 150 eğitim emekçisinin imzaladığı suç duyurusu adliyeye teslim edildi.

Muğla Köyceğiz Anadolu Lisesinde 3 Haziran Cuma günü okul çıkışı nöbetçi öğretmen E.D., öğrencilerin servislere binmesine eşlik ederken servis şoförü L.C.Ç. tarafından taciz edildi. Tacize karşı öğretmen ve Köyceğizliler adliye önünde suç duyurusunda bulundular. 

Köyceğiz Eğitim Sen ilçe temsilciliği adına açıklamayı yapan Elfide Duru, “Görevini yapmakta olan üyemizle seviyesiz bir üslup kullanan bu şahıs muhatap alınmamasına rağmen rahatsızlık vermeye devam etmiştir. Eşini okuldan almaya gelen A.D. olaya şahit olmuş ve servis şoförünü uyarmıştır. Bunun üstüne servis şoförü L.C.Ç. üyemiz A.D.'yi sözlü olarak tehdit etmiştir. Kendinin emekli uzman çavuş olduğunu söyleyen şahıs ‘Sizi bulacağım. Gününüzü görürsünüz. Benim kim olduğumu biliyor musunuz’ gibi ifadeler kullanarak üyelerimizi tehdit etmiştir. Buradan söylüyoruz, biz sizin gibileri gayet iyi biliyoruz. Tacizci, zorba, eşkıya sizleri tanımlamaya az bile kalır” dedi.

Duru, “Bu tür davranışları sergileme potansiyeli olan, zorba, tacizci, tehditkar kişilerin bırakın okula öğrenci taşıyan servislerde görev vermeyi, okulların önünden geçmeleri bile yasaklanmalıdır. Bu kişilere bu görevleri veren, uygunluğunu onaylayanlar suça ortak olmaktadırlar” diye ekledi.

‘SORUMLULAR GÖREVLENDİRMELERİ YAPANLARDIR’

Duru şöyle devam etti: “Bu tür kişileri öğrencilerimizden, okullarımızdan, öğretmen arkadaşlarımızdan uzak tutun. Görevler okulların güvenli, sağlıklı, huzur dolu ortamlar olmasını sağlamalıdır. Suçlular ve görevini yerine getirmeyenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

‘ÖĞRENCİLERİMİZİ TACİZCİLERE, ZORBALARA EMANET ETMEYECEĞİZ’

Olayın peşini bırakmayacaklarını ve takipçisi olacaklarını belirten Duru, “Arkadaşlarımız yalnız değildir. Bu suçun oluşmasına ortam hazırlayan herkesi tekrardan uyarıyoruz. Okullarımız tacizcilerin, tehditkar insanların, zorbaların görev alabilecekleri yerler değildir. Öğrencilerimizi tacizcilere, zorbalara emanet etmeyeceğiz. Her zaman olduğu gibi üyelerimizin, tüm öğretmen arkadaşlarımızın her zaman yanındayız, yaşadıkları her sorun bizim sorunumuzdur” dedi. Açıklama sonrası 150 eğitim emekçisinin imzaladığı suç duyurusu teslim edildi.

Fotoğraf: Abidin ÇINAR/Evrensel 

İlgili haberler
Köyceğizli kadınlar: Yeşilimiz, suyumuz, ormanımız...

Köyceğiz Pınarköy ve Çövenni yaylasında yaşayan ve yangına müdahale etmeye çalışan kadınlar Ekmek ve...

Muğlalı kadınlar: Haklarımıza sahip çıkıyoruz

Muğla Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar 24 Kasım’da şiddetin yansımalarını konuşmaya, 25 Kasım’...

Muğla İl Milli Eğitim, çocukların ‘gökkuşağı’ çizi...

Çocuklara moral olması için yaptırılan gökkuşağı resimlerine ilişkin bazı illerde Milli Eğitim Müdür...