Lale Bayram’ı katleden iki sanığa ağırlaştırılmış müebbet verildi
Sultanbeyli’de Lale Bayram’ı katleden Yasin Aras ve Servet Kutu’nun yargılandığı dava görüldü. Sanıklar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırken indirim uygulanmadı.

İstanbul Sultanbeyli’de boşandığı Lale Bayram’ı 26 Mart 2020’de intihar süsü vererek katleden Yasin Aras ile arkadaşı Servet Kutu’nun yargılandığı davanın karar duruşması İstanbul Anadolu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar SEGBİS ile katılırken taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşma, heyet değişikli nedeniyle zabıtların tekrar okunmasıyla başladı.

SAVCI MÜTALAASININ SUNDU

Savcı mütalaasını tekrar ederek, tutuklu sanıkların üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, atılı suçu işlendiğine ilişkin kuvvetli olgular bulunduğu, kaçma ve delilleri karartma hususunda somut olgu durumu olduğundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

SON SAVUNMALAR

Lale’nin avukatı Ejder Görel, mütalaaya katıldıklarını beyan ederek, sanıklar hakkında indirim uygulanmamasını talep etti.

Sanık Servet Kutu ve Yasin Aras mütalaayı kabul etmediklerini belirterek tahliyelerini istedi.

2 SANIĞA DA İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme heyeti, Servet Kutu’nun, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, tutuklulukta geçirdiği sürenin cezasından mahsubuna, Yasin Aras’ın da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına ve cezasının tutukluluk süresinden mahsubuna karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca iki sanık hakkında hiçbir indirim uygulamadı.

Kaynak: Jinnews


İlgili haberler
Lale Bayram cinayeti davasında savcı sanıklar için...

Yasin A. ve arkadaşı Servet K. tarafından intihar süsü verilerek öldürülen Lale Bayram'ın davasında...

İntihar süsü verilerek öldürülen Lale Bayram’ın da...

Boşandığı Yasin A. ve arkadaşı Servet K. tarafından intihar süsü verilerek öldürülen Lale Bayram’ın...

Lale Bayram intihar süsü verilerek öldürüldü

Gündem koronavirüs salgınına kilitlenmiş haldeyken İstanbul’da bir kadın daha öldürüldü.