LGBTİ’lere kafede toplanmak da yasak
Onur Ayı etkinliği yasaklarını bir yenisi eklendi. Onur Ayı etkinliği yapılacağı için bir kafeye Kaymakamlık 1 günlük toplantı yasağı çıkarttı.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi’nin (DSİP) Onur Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği İstanbul Şişli’deki Nostalji Kitap Cafe’de bu akşam 19.30’da gerçekleştireceği “LGBTİ+ aktivistler: Alışın, her yerdeyiz” isimli etkinlik Kaymakamlık tarafından “22 Haziran Perşembe’den itibaren bir günlük toplantı yasağı” çıkarılarak yasaklandı.

BİR GÜNLÜK YASAK ÇIKARDILAR

Etkinliğe Ercan Tağ ve gazeteci Evrim Kepenek konuşmacı olarak katılacaktı. Evrim Kepenek'in sosyal medya hesabından duyurduğuna göre etkinlik, bugün Kaymakamlıkça Nostalji Kitap Cafe’ye tebliğ edilen yazıda geçen “İlgi sayı yazılar ile Teyyareci Fehmi Sokak üzerinde bulunan Nostalji Kitap Cafe isimli işletmeye yapılan toplanma çağrısı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin 22.06.2023 tarihinden itibaren 1 (bir) gün süre ile YASAKLANDIĞI hususu tebliğ edildiğine dair; iş bu tebliğ ve tebellüğ belgesi tarafımızdan tanzimle altı birlikte imza altına alınmıştır” ifadeleri ile yasaklandı.

HAFTALARDIR ETKİNLİKLER YASAKLANIYOR

Haziran ayında düzenlenmek istenen tüm onur ayı etkinlikleri, bir ya da daha fazla günlük yasaklarla engellenmeye çalışılıyor. Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneğinin senelerdir kafelerde yaptığı “çay etkinliği” Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklanmış, üniversitelerde düzenlenmek istenen pikniklere yasak çıkartılmış, Eskişehir Valiliği 1 ay süreyle kentteki tüm eylem ve etkinlikleri yasaklamış, İzmir Barosunun Onur Haftası kapsamında düzenlediği kahvaltıya Vatan Partisi, TGB, AKP, İzmir Gençlik Kolları ve Ülkü Ocakları üyesi bir grup saldırı girişiminde bulunmuştu. ODTÜ’de öğrencilerin düzenlediği Onur Yürüyüşü ve İstanbul’da Harbiye’de gerçekleştirilen Trans Onur Yürüyüşü’ne ise polis barışçıl protesto düzenleyenlere müdahale etmiş ve katılımcıların bir kısmını gözaltına almıştı.

Fotoğraf: Evrim Kepenek

İlgili haberler
Onur Ayı yasaklarını, LGBTİ'lere dönük saldırıları...

Onur Ayı yasaklarını, LGBTİ'lere dönük saldırıları Gazeteci Yıldız Tar ve Ankara Gökkuşağı Aileleri...

Trans Onur Yürüyüşü'ne polis saldırdı, 1'i çocuk 8...

‘Devlet ve polis devletinin kolluk kuvvetleri tarafından işkenceye maruz bırakılan transların öfkesi...

Eskişehir Valiliği, ‘Onur Haftası’ etkinliklerini...

Eskişehir Valiliği ‘genel asayişin sağlanması’ için LGBTİ'lerin yürüyüş, oturma eylemi, stant ve çad...