Öğrencisini istismar eden sanığa 10 yıl sonra beraat kararı verildi
İzmir’de 10 yıl önce cinsel istismarda bulunan sanık hakkında açılan davada tanık beyanları somut delil sayılmayarak beraat kararı verildi.

Öğretmeni tarafından 10 yıl önce cinsel istismara uğrayan C.G.’nin davası bugün İzmir Bayraklı Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, “çocuk istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden mahkûm bırakma” suçlarından tutuksuz yargılanan sanık M. E. hakkında beraat kararı verdi.

Davanın altıncı duruşmasına C.G. ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Avukatları Yeşim Aydın, Aybüke Özdoğan, Zeynep İrem Durmaz, sanık ve avukatı katılırken, Kadın Meclisleri de davayı takip etti.

Bir önceki celsede mütalaasını açıklayan iddia makamı sanık hakkında istediği beraat talebini geriye dönük verilen ifadelerin yeterli somut delil olmayacağı gerekçesiyle istemişti.

Bugünkü görülen duruşmada ise mahkeme heyeti, avukatların esasa ilişkin savunmaları ardından kararını açıklayarak, sanık M. E. hakkında “çocuk istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden mahkûm bırakma” suçlarından beraat karar verdi.

‘DELİLLER YETERLİ SAYILMADI’

Duruşma sonrası konuşan Avukat Yeşim Aydın, “Kararın gerekçesi açıklanmadı, bir ay içinde dosyaya konulacağı söylendi. Ancak dosyaya bakan savcı verdiği mütalaasında kişinin olaydan çok sonra konuştuğu, geriye dönük ifadelerin yeterli somut delil sayılamayacağını belirterek sanığın beraatını istemişti. Karar bu doğrultuda verilmiş olabilir. Biz istismara maruz bırakılan çocukla aynı sınıfta bulunan çocukları bulup mahkemede tanık olarak dinlenilmesini sağlamıştık. Çocuklar sınıfta gördükleri istismarı tüm detaylarıyla anlatmışlardı. Daha önce de iki çocuğu istismar etmekten yargılanan sanık, bu dosyada bir gün bile tutuklu kalmadı” dedi.

‘ADALET MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Karara itiraz edeceklerini söyleyen Aydın, “İstismara uğrayıp da konuşan çocukların sayısı çok az. Bu tür davalarda tanık bulmak da zor. Biz bu dosyada hem konuşan bir çocuğu hem de tanıklarını bulduk. Bütün çocukların konuşabilmesi için önemli bir dava, bu yüzden adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İstismarı cezasız bırakanlara soruyoruz!

Avukat Sevil Aracı, çocuk istismarına evlilikle af önerisinin ısıtılıp ısıtılıp yeniden gündeme geti...

‘Tecavüzcülere af’ kadar, çocukları korumayı konuş...

Uzmanlar ve kadın örgütleri, çocuğu korumayı gündem etmeyip istismarı ‘af’la aklamaya çalışanların ç...

Enişte istismar etti, mahkeme akladı, anne isyan e...

11 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddia edilen Özcan B, ‘İddiaların maddi delille desteklenmediği’...