Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemeğe bütçe ayrılması için sokaktayız!
Okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi için çalışma yürütülen belli illerde yarın, “Bütçeden hakkımız olanı istiyoruz” denerek basın açıklamaları gerçekleştirilecek.

Meclis Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri sürerken okullarda her çocuğa bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek verilmesi için bütçe ayrılması talebi büyüyor. Cumartesi günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ve Sağlık Bakanlığının bütçesi, Pazar günü ise Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi Meclis Genel Kurulunda görüşülecek. Bakanlıkların bütçe görüşmesi öncesinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla okullarda her çocuğa bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için imza toplayan kadınlar, dernekler Cuma günü basın açıklaması gerçekleştirecekler.

İzmir’de de İzmir Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla ve talebin aciliyeti ile birleşen ÖVDER, BORKAD, BEKEV ile bir kampanya ekibi oluştu, 100 bini aşkın imza okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için toplandı ve toplanmaya da devam ediliyor. İzmir Ekmek ve Gül Grubu’ndan Nuray Öztürk, “Bu talebin, çocukların sağlıklı bir hayatı olması, iyi bir eğitim almaları için ve okullardaki sağlıklı devamlılıkları için acil bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” dedi ve bütçe görüşmeleri öncesinde de basın açıklamasıyla bu taleplerini bir kere daha dile getireceklerini söyledi. “Bunun ertelenemez bir talep olduğunu düşünüyoruz. Ve ülke kaynaklarının da bunu karşılayabilecek durumda olduğunu biliyoruz. Bizim vergilerimizle oluşturulan bir bütçede hakkımızın bu yönde kullanılmasını istiyoruz” diyen Öztürk, bütçenin patronlara, sermayedarlara kaynak oluşturması değil halk için kullanılması gerektiğini söyledi.

Çocuk yoksulluğu her geçen gün artarken yan yana geldikleri kadınların en temel sorunlarının gıdaya erişememe olduğunu, çocuklarının karnını doyuramadıklarını, kadınların kendi kişisel ihtiyaçlarından vazgeçtiklerini vurgulayan Öztürk, “Bütçe hazırlayanlara bir kez daha sesleneceğiz. Gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına İzmir’deki bütün kadınları, kadın derneklerini, eğitim ve sağlık alanında örgütlü sendikaları dayanışmaya çağırıyoruz. Bu talep hepimizin talebi. Bir araya geldiğimizde bu talebi daha güçlü örgütleyebiliriz ve hakkımız olanı alabiliriz” diyerek kadınlara çağrı yaptı.

‘BÜTÇEDEN HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ’
Okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi için çalışma yürütülen belli illerde yarın, “Bütçeden hakkımız olanı istiyoruz” denerek basın açıklamaları gerçekleşecek.
■ İzmir’de İzmir Ekmek ve Gül Grubu, ÖV-DER, BORKAD, BEKEV çağrısı ile saat 13.30’da Alsancak Türkan Saylan önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek.
■ Dersim’de Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, EMEP, HDP, Eğitim-Sen, Tüm-Bel Sen, ve SES’in çağrısıyla saat 13.00’de Sanat Sokağı’nda basın açıklaması gerçekleştirilecek.
■ Çorum’da Emek ve Demokrasi Platformunun çağrısıyla saat 12.30’da Ziya Gökalp İlkokulu önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek.
■ Kocaeli’de Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısı ile saat 17.00’de Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek.
■ Ankara'da Tuzluçayır Kaıdnları Dayanışma Derneği çağrısıyla saat 19.00'da dernek binasında buluşulacak.
■ Ankara'da Yenimahalle Emek Partisi İlçe Örgütü çağrısıyla saat 19.00'da Batıkent Meydanı'nda buluşulacak.
■ Bursa'da saat 18.30'da Ekmek ve Gül Bursa ve ÖV-DER çağrısı ile Fomara Meydanı'nda buluşulacak.
■ Adana'da 16.30'da Adana Ekmek ve Gül Grubu'nun çağrısı ile İnönü Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirilecek.
■ Amasya'da Amasya Emek Partisi ilçe örgütü saat 12.00'da parti binalarında basın açıklaması gerçekleştirecek.
■ Merzifon Demokrasi Platformu çağrısıyla saat 17.00'de Merzifon Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapılacak.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kur korumalı mevduata ayrılan bütçenin yarısı çocu...

Meclis'te Hazine ve Maliye Bakanlığının bütçesi görüşülürken okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz v...

AKP'li vekilden “çocuklar aç” sözüne kızdıran yanı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe görüşmesinde AKP’li vekiller Yaşar Kırkpınar ve Uğur Aydemi...

Çocukların beslenme sorunu için çocuk örgütlerinde...

Uluslararası Çocuk Hakları Elçileri Derneği ve Uluslararası Çocuk Hakları Elçileri Derneği, artan yo...