Ortaca Kadın Platformu: Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz
Katledilen Neşe Gülmüş için adalet isteyen Ortacalı kadınlar, 'Katil belli. Sorumlusu kadını şiddetten, ölümden korumayan devlettir, siyasi iktidardır' dedi.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 28 Mart akşamı sokak ortasında tartıştığı boşanma aşamasındaki Vedat Gülmüş tarafından katledilen 4 çocuk annesi Neşe Gülmüş için kadınlar sokağa çıktı. Ortaca Kadın Platformu çağrısıyla kadınlar Gülmüş’ün katledildiği sokakta basın açıklaması yaptı. Kadınlar, “Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz, adalet istiyoruz” dedi.

Platform adına basın açıklamasını Döndü Taka Çınar okudu. “Neşe Gülmüş’ün katili ateş ettikten sonra, dakikalarca elinde silahıyla başında adeta ölmesini bekledi, sigara içti, kendisine müdahale etmek isteyen yurttaşlara saldırdı, tüm bunlar yurttaşların gözleri önünde gerçekleşti” dedi.


5 YIL SONRA UZAKLAŞTIRMA TALEBİ YANIT

Katledilen Neşe Gülmüş’ün 2018 yılından beri neredeyse her yıl uzaklaştırma talep ettiğini söyleyen Çınar, “En son pazartesi günü uzaklaştırma kararı verilmiş. Soruyoruz, uzaklaştırma kararı neden bu kadar geç veriliyor. Neden 6284 Sayılı karar uygulanmıyor? Aileyi korumak için kadınlar şiddet cenderesinde boğulmaya, ölüme terk ediliyor. Buna itiraz ediyoruz” diye konuştu.

'CEZASIZLIK KATİLLERE CESARET VERİYOR'

Çınar, “Kadınları şiddetten, ölümden koruyacak kamu kurumlarını şiddeti önleme mekanizmaları oluşturmaya zorlayacak İstanbul Sözleşmesi’nin tek imzayla iptal edilmesi katillere cesaret veriyor. 6284 sayılı yasa aileyi koruma adına, şiddetin önlenmesi ve kadın cinayetlerinin önlenmesi bakımından etkin uygulanmıyor. Kadın cinayetleri politiktir. Kadın erkek eşitliğini reddeden, kadınları toplumsal yaşamdan koparan zihniyet ve politikaları protesto ediyoruz” dedi.

“Katil belli. Sorumlusu kadını şiddetten, ölümden korumayan devlettir, siyasi iktidardır.

Artık yeter, aileyi değil, kadını koruyun. Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz” diyen Çınar, Neşe Gülmüş'ün katili hak ettiği cezayı alana kadar davanın takipçisi olacaklarını belirtti. 

Fotoğraflar: Evrensel

İlgili haberler
Ortaca’da kadınlar yerel yönetim söyleşisinde bulu...

Ortanca Kadın Platformu'nun çağrısıyla kadınlar, belediye başkan adaylarının katıldığı 'Kadınlar yer...

Muğla Ortaca’da bir şüpheli ölüm, bir istismar vak...

Muğla’nın Ortaca ilçesinde son bir hafta içinde iki küçük kız çocuğu düştüğü gerekçesiyle hastaneye...

Ortaca Kadın Platformu: Savaşa, yoksulluğa, şiddet...

Muğla Ortaca’da kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde savaşa, yoksulluğa, işsizliğe, güvence...