Sevda Karaca: 'TÜGVA'ya ayrılan bütçeyle yeni okul yolu da yapılır, öğrencilere ücretsiz yemek de sağlanır.'
EMEP Milletvekili Sevda Karaca, TELE1'de katıldığı canlı yayında, Gaziantep'te öğrencilerin okul yolu çilesine dair konuştu.

TELE1'de canlı yayına katılan EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Gaziantep'teki öğrencilerin okula giderken kullanmak zorunda oldukları toprak yola dair görüntüleri değerlendirerek, öğrencilerin ve velilerin yaşadıklarını anlattı.

BU YOL YOKSUL ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKKINI GASPIDIR

Eski Adalet Bakanı ve AKP Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül'ün "Gaziantep tam bir bisiklet şehri." sözlerine karşılık, çocukların derme çatma yollarda kimi zaman 6 km yürüyerek okula gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen Karaca, depremde hasar görmüş okullarda henüz tamirat işleminin başlamadığını ve çocukların bu yollardan kış geldiğinde de geçmek zorunda kalacaklarını belirtti. Mahallenin çevresinde halkın gidebileceği bir devlet hastanesi bile olmadığını ifade eden Karaca, "Antep'te, zenginler ve yoksullar arasındaki uçurumu çok açıkça görebilirsiniz. Ve bu uçurum gittikçe derinleşiyor. Bu çocukların aileleri Başpınar Organize Sanayi'de asgari ücretle, ve kötü çalışma koşullarıyla çalışan aileler. Sosyal yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyorlar. Yaşanan bu durum, açıkça yoksulun çocuğunun eğitim hakkını gasp etmektir." dedi. 

KARMA EĞİTİM KARŞITLARI, AİLELER KIZ ÇOCUKLARINI OKUTMAK İÇİN NELER ÇEKİYOR BAKSINLAR

Son süreçte karma eğitime yönelik saldırıların ve bir öğün ücretsiz yemek uygulamasının okul öncesi eğitimde kaldırılmasına dair ise Karaca şunları söyledi: "Bugün karma eğitimden dolayı aileler kız çocuklarını okula göndermiyorlar diyenler bu tabloya iyi baksınlar. Anneler kız çocuklarını okula götürmek için nasıl çaba gösteriyorlar. Okullar da bir öğün ücretsiz yemek vermemek için elinden geleni yapanlar bu tabloya çok iyi baksınlar yoksul aileler çocuklarını okula götürebilmek için neler çekiyorlar.".

İKTİDARIN SINIFSAL TERCİHİ ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKKINI ELİNDEN ALIYOR

Geçtiğimiz gün Gaziantep'te hükümete yakınlığı ile bilinen Türkiye Gençlik Vakfı'nın yaz okulları için 135 okulun MEB tarafından tahsis edildiği ortaya çıktı. Tahsis edilen okullardaki giderler ise MEB'in bütçesinden karşılanmıştı. Karaca buraya dair, " TÜGVA’nın yoksul çocuklara sabra, itaate ikna eden eğitim verdiğini biliyoruz. TÜGVA’ya ayrılan bütçeyle bu yollar da yapılır, çocuklara toplu ulaşım da bir öğün ücretsiz yemek de sağlanır. Ama iktidar bunu tercih etmiyor. Biz bu sınıfsal tercihin görüntülerini izliyoruz şu an." dedi.

Narlıtepe halkıyla birlikte bu okul yolu çilesini takip edeceklerini ifade eden Karaca, bu yolların insanların ve çocukların yürüyebileceği bir yol haline getirilmesi için birlikte çalışacaklarını belirtti.


İlgili haberler
MEB çocukların beslenmesinden kestiği parayı, TÜGV...

İktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye Gençlik Vakfı'nın düzenlediği "yaz okulları" için MEB 135 oku...

Antep’in halini çadırlardan sor

"Düztepe semtine bağlı mahallelerde depremzedelerle, özellikle de her zaman en acı tabloyla karşı ka...

Sevda Karaca, Başpınar işçileriyle buluştu: Sokakl...

Yeşil Sol Parti 1. sıra Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Başpınar işçileriyle bir araya ge...