Sevda Karaca'dan kadınlara mektup: Bu seçim kadınların seçimi olacak
Yayın kurulu üyemiz, Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı Sevda Karaca kadınlara mektupla seslendi: ‘Şiddetsiz, eşit, özgür bir yaşamı birlikte kazanacağız.’

Emek ve Özgürlük İttifakının seçimlerdeki çatı partisi Yeşil Sol Partiden Gaziantep milletvekili adayı Sevda Karaca, kadınlara seslendiği bir mektup yazdı. Mektuba dair sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım da yapan Karaca, "Gel, 14 Mayıs günü sandıkta Tek Adamı devirip kadınların sesini meclise taşıyalım! Hiç şüphen olmasın! Bu seçim kadınların seçimi olacak! Birlikte kazanacağız, kadınlar kazanacak" dedi.

araca, mektupta, “Sevgili kız kardeşim,14 Mayıs’a çok az bir süre kaldı. Bu seçimde sadece bir cumhurbaşkanı ya da meclis seçmeyeceğiz. Bu seçimde nasıl bir ülkede yaşamak istediğimizi oylayacağız. Senden bu son 21 yılı bir gözden geçirmeni istiyorum. Biz kadınlar bu 21 yılda neler duyduk, neler yaşadık, birlikte hatırlayalım mı? Bize kadın dediğin kahkaha atmaz dediler. Bize kadınlar çalıştığı için erkekler iş bulamıyor dediler. Hamile kadın sokağa çıkmasın, dediler. Kadın saldırıya uğradığında bağırmıyorsa rızası vardır dediler. İstenmeyen gebeliklerde neden çocuk ölüyor, anası ölsün, dediler. Kadın erkek eşitliğine inanmıyoruz, fıtrata ters, dediler. Sanki milyonlarca çocuk aç değilmiş gibi, her ağızlarını açtıklarında 'En az 3 çocuk' buyurdular. Bir gece yarısı tek bir adamın imzasıyla İstanbul Sözleşmesini feshedip 6284’ü seçim pazarlığına malzeme ettiler” dedi.

‘ARTIK YETER DEMENİN ZAMANI GELMEDİ Mİ?’

Yalanlardan yorulduklarını, haksızlıklardan usandıklarını ifade eden Karaca, “Artık yeter demenin zamanı gelmedi mi? Sevgili kız kardeşim, biliyorum, sen de benim gibi karşımızda duran karanlığın farkındasın. Antep’te patron çocuklarının aramızdan aldığı Duygu Delen’i, Ezgi Alya Yiğit’i hâlâ unutmadık. İktidara sırtını yaslayıp Feray Şahin’i elimizden alan özel harekatçıları unutmadık. Bu adaletsizlik düzeni her gün aramızdan bir kız kardeşimizi daha alanların sırtını sıvazlıyor. İşte şimdi karşımızdaki listelerde bu adaletsizlik düzeninin sabık bakanı var. Karşımızda Başpınar ve Ünaldı patronları var. Her suçu işleyip ceza almadan yırtabileceğine emin olan para babaları var. Karşımızda din istismarcısı çeteler var. Kadınları hor görenler, kadınlara ikinci sınıf yurttaş muamelesi yapanlar var. Sınırları kevgire çevirip Antep’i silahlı cihatçı çetelerle dolduranlar, bu kenti kadınlar için güvensiz bir kent haline getirenler var. Karşımızda ceberut ittifaklar var” ifadelerini kullandı.

‘ŞİDDETSİZ, EŞİT, ÖZGÜR BİR YAŞAMI BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’

Kadınların tüm bunlara karşı seçeneksiz olmadığını vurgulayan Karaca, “Çünkü tüm bu karanlığın karşısında özgürlük ve eşitlik isteyen kadınların ittifakı, Emek ve Özgürlük İttifakı var. Gel, sarayında milyonların üzerine oturup bizim adımıza karar verenlerin saltanatına birlikte son verelim. 14 Mayıs’a kadar hep birlikte çalışalım. 14 Mayıs günü sandıkta Tek Adamı devirip kadınların sesini meclise taşıyalım. Hiç şüphen olmasın. Bu seçim kadınların seçimi olacak. Şiddetsiz, eşit, özgür bir yaşamı birlikte kazanacağız. Kadınlar kazanacak” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
25 Kasım’a, Onur Yürüyüşü'ne, 1 Mayıs’a katılmak ‘...

Eskişehir merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların 25 Kasım, 1 Mayıs eylemlerine katılm...

Seçim çalışması yürüten SEP'li kadınlara sert poli...

Seçim çalışması yürüten kadınların sert müdahaleler ile gözaltı araçlarına götürülmesi çevredeki yur...

1 Mayıs'ın uçan kuşu: Fırtınaya karşı özgürlük tut...

İstanbul 1 Mayıs'ında özlem duyduğumuz özgürlüğü simgeleyen büyük beyaz bir kuş geçti alandan. 1 May...