TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu: Tehditlerle kadın gazetecileri engelleyemezseniz!
TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu Son günlerde yaptıkları haberler dolayısıyla tehdit edilen ve tacize maruz kalan kadın gazeteciler için açıklama yaptı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu kadın gazetecilerin tehdit edilmesine yönelik açıklama yaptı. Kadın gazetecilere yönelik kullanılan şiddet dilinin iktidarın kadına yönelik şiddet yaklaşımından azade olmadığı söylenen açıklamada, “Kadın gazetecilerin güvenliklerini sağlamak, yetkililerin sorumluluğundadır. Arkadaşlarımızın yanındayız, sürecin takipçisiyiz!” dendi. Açıklama şöyle:

Seyhan Avşar, Hale Gönültaş ve Eylem Emel Yılmaz’ın yanındayız!
Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın yardımcılarından Barış Duyu’nun eroinle yakalandığını haberleştiren Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, IŞİD’li kadının bıçaklı cihat videosunun Millet Bahçesi’nde çekildiğini ortaya çıkaran kısadalga.net muhabiri Hale Gönültaş ve bir sosyal medya kullanıcısının ısrarlı takibine maruz kalan Eylem Emel Yılmaz tehdit edildiklerini sosyal medya hesaplarından duyurdu.
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu olarak, kadın gazetecilerin can güvenliğinden endişe ediyoruz.
Avşar, Gönültaş ve Yılmaz’a yönelik en ufak bir saldırının sorumlusunun onları tehdit edenlerin yanında, kadın gazetecileri korumayanlar olduğunu da çok iyi biliyoruz.
Kadın gazetecilere yönelik şiddet dilinin, iktidarın kadına yönelik şiddet yaklaşımından azade olmadığının farkındayız.
Kadın gazetecilerin güvenliklerini sağlamak, yetkililerin sorumluluğundadır. Arkadaşlarımızın yanındayız, sürecin takipçisiyiz!
Kadın gazetecileri engelleyemezseniz!
NE OLDU?
Gazeteci Seyhan Avşar, Halk TV’de yayımlanan “Çakıcı için kurşun atan tetikçi eroinle yakalanmış: İfadesinde yok yok” başlıklı haberiyle suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın adamlarından Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığını ve ifadesinde uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığı için tehdit edildiğini duyurdu.
Twitter hesabından paylaşım yapan Gazeteci Avşar, “Alaattin Çakıcı’nın adamlarından Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığı ve ifadesinde uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığım için tehdit ediliyorum. Pazartesi suç duyurusunda bulunacağım. Ancak başıma bir şey gelirse sorumluları bellidir bilinsin isterim” ifadelerini kullandı.
Avşar yaptığı haberde, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın tutuklu olduğu dönemde cezaevinden hastaneye getirilirken nakil aracında bekletilmesine kızıp başhekim yardımcısına silahlı saldırı düzenleten Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığını, 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Duyu’nun savunmasında İçişleri Bakanı Soylu, MHP Milletvekili Feti Yıldız gibi önemli isimlere ilişkin iddialar yer aldığını yazmıştı.
kısadalga.net muhabiri Hale Gönültaş ise geçen yıl İstanbul’da düzenlenen bir baskınla gözaltına alınan IŞİD mensubu bir kadının, elinde bıçakla şeriata karşı çıkanları ölümle tehdit ettiği görüntüleri İstanbul Başakşehir Millet Bahçesi’nde çekildiğini haberleştirmişti.
Gönültaş, haberi ardından tehditler aldığını Twitter hesabından duyurdu.
Gönültaş, “Tevhid Grubu’ndan gelen tehdit içeren arama ve tacizleri görünür kılmadım. Lakin söz konusu grubun sosyal medya üzerinden ismimi hedef göstererek başlattığı kampanya riskli bir sürece doğru ilerlemektedir” dedi.
Gazeteci Eylem Emel Yılmaz da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Sosyal medyadan numarama kadar bulabildiği her yerden beni taciz eden bir sapık var. Engellemek durdurmuyor. Bugün başka bir numaradan yine rahatsız etti. Suç duyurusunda bulunacağım ama ölüm tehditlerine bile bir işlem yapılmıyorken buna ne yapılır bilmiyorum. Korkmaya başladım...” dedi.


İlgili haberler
ILO 190 ve kadın gazeteciler

ILO 190’ın kadın gazeteciler için önemini, kadın gazetecilerin işyerlerinde maruz kaldığı şiddeti, T...

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu: 12 kadın...

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu 2021 raporu: Cezaevinde 6 kadın gazeteci bulunuyor. 13 kadın...

Türkiye'de kadın gazetecilerin uğradığı hak ihlall...

CFWIJ kadın gazetecilere yönelik uygulanan şiddete dair kapsamlı bir rapor yayınladı. 2020 yılına kı...