Voleybol maçında kadın oyunculara saldırı
Nicer Hotel Voleybol ve Adana İmamoğlu Belediyesi takımı arasında gerçekleşen voleybol maçında, Nicer Hotel oyuncuları saldırıya uğradı. Yaralanan sporculardan biri hastaneye kaldırıldı.

Geçtiğimiz gün KFC Kadınlar 1. Ligi B Grubu’nda Nicer Hotel Voleybol ve Adana İmamoğlu Belediye arasında gerçekleşen maçta Malatya temsilcisi Nicer Hotel Voleybol oyuncularına ve antrönere yönelik bir saldırı gerçekleşti. Oyuncuların ve antrenörün saldırıya uğradığı Nicer Hotel Voleybol’un İnstagram hesabından yaptığı açıklama ile duyuruldu.

SORUMLULAR HAKKINDA GEREKEN YAPILSIN

Takımın 'Voleybolda Kara Gece' başlığı ile yayınladığı duyuruda şu ifadeler kullanıldı: "Bugün oynadığımız Adana İmamoğlu Belediye maçında, maçın başlamasıyla birlikte sporcu ve antrenörlerimize ağza alınmayacak küfürler edilerek, maçın sağlıklı bir şekilde oynanmasına engel olunmuştur. Maç bitiminde ise tribünleri boşaltmayıp sporcularımızın soyunma odasına girmesine engel olunmuştur. Sahaya cam bardak, şişe ve yaralayıcı maddeler atılmış, sahaya girerek kadın sporcularımız dövülmeye çalışılmıştır.".

Saldırıda oyunculardan Berfin Arslan’ın yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Açıklamada kulüp olarak kadın voleybolculara yönelik yapılan saldırıların kınandığı belirtilirken, “Sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” denildi.

Fotoğraf: Freepik

İlgili haberler
Sporda da varız ve her şeye rağmen var olacağız!

‘Kadınların spora ilgileri yok’ veya ‘kadınlar başarısız’ şeklinde çıkarımlar yapmanın pek de gerçek...

5 maddede sporda cinsiyetçilik

‘Sen ne anlarsın futboldan, kız gibi atma şu topu’ gibi sözlerden bıkanlara; kız gibi oynayanların c...

‘Spor camiasında kadına şiddeti kabul etmiyorum’

Kulüp Başkanı tarafından ‘20 delikanlının arasına soyunma odasına girmeye utanmayan...’ denerek hede...