Yamanlar Mahallesi kadınlarından kreş ve danışma merkezi kampanyası
İzmir’in Yamanlar Mahallesinde Ekmek ve Gül okuru kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesi söyleşi düzenleyerek bir araya geldi.

Yamanlar Mahallesi Ekmek ve Gül okurları kadınlar, Yamanlar’da bir kafede bir araya gelerek kadına yönelik şiddetin boyutlarına, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Yasa’nın önemine dair konuştu.

Ekmek ve Gül adına konuşan Eren Saran şiddet türleri ve kadına yönelik şiddetle mücadelede 6284 sayılı Yasa’nın önemine değinerek, “Bugün şiddete karşı mücadele etmek aynı zamanda yoksulluğa, sömürüye ve krizin faturasını ödememeye karşı mücadele etme taleplerimizle de birleşiyor. Çünkü kadınlar bir yandan ev içinde, sokakta, iş yerinde, okulda fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddetin yaşamlarını tehdit ettiği bir cendereye sıkıştırılırken diğer yandan yoksulluk ve krizin artan etkisi ile şiddet katmerleniyor, kadınların mevcut haklarına saldırılar artıyor. Ev ve bakım yüklerinin giderek daha fazla kadınların sırtına bindirilirken, sağlık eğitim ve sosyal güvenlik haklarına ulaşım gün geçtikçe zorlaşıyor” dedi.

Sohbete katılan kadınlar kendi yaşamlarından örnek vererek anlattıkları şiddet öykülerinde en çok bir araya gelememek ve şiddetle mücadelede yalnız kalmanın sıkıntılarını yaşadıklarını dile getirdi. Bir araya gelmek için bugünden başlayan ve yerelleşen bir mücadele hattı örmek gerektiğini ifade eden kadınlar, yerel yönetimlerin şiddetle mücadele ve kadınların yükünü azaltacak çözümler sunmakla görevli olduğunu belirterek Yamanlar Mahallesi’nde kadın danışma merkezi ve kreş açılması için bir kampanya başlatma kararı aldı.

İlgili haberler
Yamanlar’da 25 Kasım etkinliği

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla kadınlar İzmir Yamanlar Ceme...

İzmirli kadınlar 25 Kasım’da sokakta!

İzmir Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar 25 Kasım’da Alsancak ÖSYM önünde buluşacaklar

Yamanlar Mahallesi Ekmek ve Gül okurlarından söyle...

Yamanlar Ekmek ve Gül okurları 21 Kasım’da haklarını bilmek ve sahip çıkmak için bir araya geliyor.