Yardım için gittiği camide kıyafeti nedeniyle darbedildi: Ablam sanmış, o yüzden dövmüş
Arzu Eskidir, 80 yaşındaki annesine yardım istemek için yanına gittiği cami imamı Yaşar E. tarafından giyimi nedeniyle darbedildi.

Antakya’nın Narlıca Mahallesi’nde yaşayan 80 yaşındaki annesi için mahalle imamından yardım almak isteyen Arzu Eskidir giyimi nedeniyle İmam Yaşar E. tarafından darbedildi. Darp raporu alan ve imam ile eşi hakkında şikayetçi olan Eskidir “İmamın eşi özür dileyerek şikayetimden vazgeçmemi istedi. Beni başka birine benzeterek darp ettiler. İmamdan da eşinden de şikayetçiyim” dedi.

Yaşadığı saldırıyı anlatan Eskidir, “Depremden sonra annemi Kocaeli’ye götürdüm. 80 yaşında olan annem memleketine dönmek istedi ve iki hafta önce Narlıca Mahallesi’ndeki evimize getirdim. İki haftadır ben de buradayım. 12 Ağustos günü Kocaeli’ye gitmek için bilet almıştım, o gün biz yokken yardım vs. gelirse anneme iletsin ve arada ilgilensin diye gitmeden hemen yan sokaktaki camii imamı Yaşar E. ile görüşmeye gittim. Cami terasına çıktım, oturuyor, çocuklarla konuşuyorlardı. ‘Bir dakika görüşebilir miyiz’ dedim, ben bu sözü söyler söylemez birini telefonla aradı, Arapça görüştü, Arapça bilmediğim için anlamadım. Görüşme uzayınca ‘Hocam bir dakika annem ile ilgili görüşelim’ dedim, yine cevap vermedi. Teras içerisinde gezinip durdu, sandalyeye oturdu, yine telefonla konuşmaya devam etti. Bekledim, görüşmek için ısrar ettim. Yine cevap vermedi ve ‘Ne istiyorsun’ dedi. Annem için geldiğimi söyledim, ‘Sen bu kılıkla buraya nasıl gelebilirsin’ dedi ve birden bana yumruk attı” dedi.

Darp nedeniyle dişinin yerinden oynadığını ve kanlar içerisinde yere düştüğünü söyleyen Eskidir, “Çocuklar ‘Kadının ağzı kanıyor’ diye bağırmaya başladı. Yere düştüğümde ‘Senden çektiğim nedir’ dedi. Ben ona ilk defa karşılaştığımızı söyledim. Elimden telefonumu aldı ve camiye gitti. Telefonumu istedim ‘Sana bu telefonu vermeyeceğim, seni burada öldürürüm’ dedi” diyerek tehdit edildiğini de ifade etti.

‘ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇMEMİ İSTEDİLER’

Bir süre sonra imamın eşi ile çocuğunun camiye girdiğini ve yine kendisine saldırdıklarını söyleyen Eskidir, “Üzerime saldırarak ‘Sen kocamı dövüyorsun, biz sürekli senden çekiyoruz’ dedi. Ben ‘Karıştırdınız’ diyecektim ki ağzıma tıkadılar. İmam geri gelip bir de boynumdan çeneme doğru yumruk attı. Beni sonrasında epeyce hırpaladılar. İmamın eşiydi, beni itmeye çalıştı. Kendimi kurtarıp yardım çığlığı atarak eve koştum” dedi.

‘ARADIM AMA POLİS GELMEDİ’

Saldırının ardından polisi aradığını da anlatan Eskidir, “Geliyoruz dediler ama ekip gelmedi. Ağabeyim geldi, biraz daha bekledikten sonra sahra hastanesine gidip darp raporu aldık. Ardından da emniyete gidip şikayetçi olduk” ifadelerini kullandı.

Şikayet sonrası eve döndüklerini ve imamın eşinin yanlarına gelerek özür dilediğini anlatan Eskidir, “Özür dilemek istediğini söyledi. Ablam sanmış beni, o yüzden dövmüş. Yaşar E.’yi ömrümde ilk defa gördüm. Ben kendisine kesinlikle vurmadım, tehdit ya da hakaret etmedim. Cami avlusuna gittiğimde kalın askılı bir badi giymiştim. Altımda da uzun etek vardı. Cami içine girmedim. Cami İmamı Yaşar E.’den ve eşinden şikayetçiyim” dedi.

İlgili haberler
KYK yurdundaki kanser hastası depremzedeye çıkın b...

Antalya’da KYK yurdunda kalan kanser hastası Meryem Yüce ve eşi İsmail Yüce, yurttan çıkarılmak iste...

Depremin 6. ayı| Depremzedelerin yaraları sarılmış...

Geçen 6 aya rağmen depremzedelerin yaraları hâlâ sarılmadı. Depremzedeler yaşam savaşı veriyor.

Başka çadırkente taşınmak istenen depremzede kadın...

Maraş depremleri 6. ayına yaklaşırken, depremzedeler şimdi de yerlerinden edilmek isteniyor. İskende...