ABD'de aracına aldığı kadına cinsel saldırıda bulunan Türkiye vatandaşı yakalandı
New Jersey kentinde aracına aldığı kadına cinsel saldırıda bulunan 33 yaşındaki Ahmet Yusuf Aydemir’in, federal mahkemede yargılanması bekleniyor.

ABD'nin New Jersey kentinde paylaşımlı araç uygulamasında şoför olarak çalışan Türkiye vatandaşı Ahmet Yusuf Aydemir’in, aracına aldığı kadına cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi. Gazete Duvar'ın hazırladığı habere göre; Bergen İlçe Savcılığı, 33 yaşındaki Aydemir'in ‘ikinci derece cinsel taciz’ ve ‘dördüncü derece cinsel saldırı’ suçlamalarıyla Bergen İlçe Hapishanesi’ne gönderildiğini duyurdu.

Savcılıktan yapılan açıklamada, "Bergen İlçe Savcılığı ve Fair Lawn Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, Aydemir'in araçta yolcu olarak bulunan kadına cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı” denildi.

Aydemir’in tutuklu yargılanmak üzere ilk duruşmasına kadar cezaevine götürüldüğü ancak kısa süre sonra çıkarıldığı belirtildi. Cezaevi kayıtlarına göre, Göçmenlik ve Vatandaşlık Dairesi görevlileri cuma günü Aydemir'i cezaevinden teslim aldı. Aydemir’in, Newark'ta federal bir göçmenlik hakimi önünde duruşmaya çıkarılacağı aktarıldı. Yerel basındaki haberlere göre, Aydemir'in ABD’deki ikamet durumu, sınır dışı edilip edilmeyeceği ve eğer sınır dışı edilecekse bunun cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanmadan önce mi yoksa sonra mı olacağı belirlenecek.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org

İlgili haberler
Cinsel Şiddet: Suskunluk duvarını aşmak

Çanakkale Kadın Plaftormu’nun düzenlediği etkinlikte konuşan Psikiyatrist Dr. Aytül Gürbüz Tükel, iy...

Partner cinsel şiddeti: şiddetin en görünmeyeni…

Partner cinsel şiddeti tek seferlik bir olay değildir; kadın, süreğen bir şekilde devam eden cinsel...

Cinsel şiddet: Nasıl yaralar açar, o yaralar nasıl...

Cinsel şiddet nedir, sonuçları nelerdir, cinsel şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz, cinsel ş...