Aleyna'nın ölümünde, şüphelinin serbest bırakılması kararına itiraz reddedildi
Savcı, Aleyna Ağgül’ün intihar etmeden önce yazdığı notta ölümünden sorumlu olduğunu belirttiği Gökhan Argın’ın serbest bırakılması kararına itiraz etmişti, itiraz reddedildi.

Iğdır'da, 5 katlı apartmanın en üst katının merdiven boşluğunda ölü bulunan Aleyna Ağgül'ün (18) bıraktığı notta ölümünden sorumlu olduğunu iddia ettiği Gökhan Argın’ın serbest bırakılması kararına Cumhuriyet Savcılığının yaptığı itiraz, Doğubayazıt Sulh Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Olay, 30 Eylül sabahı 14 Kasım Mahallesi'nde meydana geldi. Aleyna Ağgül ailesiyle yaşadığı binanın yanındaki apartmanın 5'inci katının merdiven boşluğunda ölü olarak bulundu. Polis yaptığı araştırmada, "Ölümümden Gökhan Argın sorumludur" yazılı not buldu. Bunun üzerine kentte nakliyecilik ve emlakçılık yapan Gökhan Argın (43) ve oğlu Göktürk Argın (19) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Göktürk Argın, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Gökhan Argın ise 'intihara teşvik' suçundan tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Gökhan Argın, adli kontrol ve imza şartıyla il ile yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı.
Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, serbest bırakılma kararına Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki bir üst mahkeme olan Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Sulh Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcılığının itirazını reddetti.

ŞİDDETİ ÖNLEYİCİ TEDBİR KARARI ALDIRMIŞ

Aleyna Ağgül’ün ölmeden bir önce verdiği ifadesi sonrası şüpheli Gökhan Argın’la ilgili olarak 6284 sayılı kanun kapsamında şiddeti önleyici tedbir kararı aldırdığı ancak tebliğin gerçekleşmeden genç kızın hayatını kaybettiği öğrenildi.
Gökhan Argın hakkında, ‘Şantaj, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve özel hayatının gizliğini ihlal' suçlamasıyla şikayetçi olan Aleyna Ağgül’ün ölmeden bir gün önce emniyette verdiği ifadesinde, “Gökhan Argın’la sevgili olduktan sonra, kendisine karşı geldiğimde, 'Elimde fotoğrafların ve videoların var. Karşı gelirsen bunları ailene ve insanlara gösteririm. Herkes senin ne olduğunu anlar' diyerek tehdit ve şantaj yapıyordu. Bu yazışmaları da şu an şifresini unuttuğum sosyal medya hesabımın mesaj bölümünde saklıdır” dedi. Bunun üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri kayıtlara 'şüpheli' olarak geçen Aleyna Ağgül’ün ölümüyle ilgili sosyal medya hesapları ve cep telefonlarını incelemek için Bilişim Suçlar Şube Müdürlüğü’ne gönderdi.

Gökhan Argın | Fotoğraf: DHA

IĞDIR BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU: ALEYNA AĞGÜL’ÜN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ AYDINLATILSIN
Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 30 Eylül tarihinde kente bağlı 14 Kasım Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşadığı binanın yanındaki apartmanın merdiven boşluğunda şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulunan Aleyna Ağgül’e ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Iğdır Adliyesi önünde yapılan açıklamayı Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Aydanur Ağaya yaptı.
Aleyna’nın şüpheli ölümünden üzüntü duyduklarını belirten Aydanur, “Hukukun temel ilkelerinden olan masumiyet karinesini ihlal etmemek için uğraşırken 18 yaşındaki Aleyna’nın ölmeden önce bıraktığı notta ismine yer verdiği 43 yaşındaki şüpheli, dün yüzü dahi kızarmadan Aleyna’yı hedef alan bir basın açıklaması yapması büyük cüretsizliktir. Günlerdir bu olaya sessiz kalanlar ise bu şahsın kendisini aklama çabasını ve açıklamalarını manşet manşet paylaştı” sözleriyle tepki gösterdi.
Ağaya, son birkaç gündür olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığına dikkat çekerek, Aleyna’nın suçlu olarak gösterilmesini kabul etmediklerini söyledi. Kadına yönelik şiddet ve katliamlarda toplum olarak meseleye sadece birkaç gün duyarlılık gösterildiğine işaret eden Ağaya, “Sonrasında unutarak yaşamaya devam etmeye çalıştıklarını sanıyoruz. Ama her birimiz her şiddet, cinayet ve istismar vakasında örseleniyor, toplumsal travma altında bu şiddetten zarar görüyoruz” dedi.
Tüm sorumlulara seslenen Ağaya, “Devlet kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve tüm şüpheli kadın ölümlerini aydınlatmakla görevlidir. Devletimizi taahhüt ettiği tüm bu görevleri yerine getirmeye çağırıyoruz. Açıkça ve yüksek sesle yeter artık diyoruz. Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak sürecin sonuna dek takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Aleyna Ağgül'ün intihar notunda 'Ölümümden sorumlu...

Iğdır'da 18 yaşındaki Aleyna Ağgül'ün intihar etmeden önce "Ölümümden Gökhan Argın sorumludur" diye...

Tecavüze uğradığını bildirdi, gözaltına alınan şah...

Eda Nur Kaplan'ın arkadaşları, Edanur'a cinsel saldırıda bulunan faillere işlem yapılmadığını, Edanu...

‘İntihar algısı ile cinayetin veya alıkoyma suçunu...

HDP’li vekilden Gülistan Doku ile ilgili soru önergesi: ‘Kamuoyunda intihar algısı yaratılarak cinay...