Antalya'da kadınlar anlatıyor: ‘Eylül ayı bizim için sıkıntı oluyor, kredi kartları şişiyor’
Antalya'da Ekmek ve Gül grubu okulların açılmasıyla birlikte zorlaşan yaşam koşulları ve 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek için kadınlarla buluştu.

Antalya Varsak'ta Ekmek ve Gül grubu kadınlarla yan yana geldi. Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek hakkını tartışan kadınlar, okul kantinlerinin çok pahalı olduğunu ve çocukların bir günlük kantin parasının en az 50 lira olduğunu söylediler. Bu 50 lirayla da ancak içindeki kaşar peyniri neredeyse görünmeyen bir tost ve içecek alabildiğini söyleyen kadınlar eğitimde her türlü masrafın aileler üzerine yıkıldığında hemfikirler. "Forma, kitap derken Eylül ayı bizim için sıkıntı oluyor, kredi kartları şişiyor." diyor bir kadın.


Çocuklarını gönderdikleri okullarda güvenlik görevlisi olmadığını, öğrencilerin sırayla nöbet tutarak güvenlik görevlisi işlevi gördüğünü belirtiyorlar. Kadınların anlattıklarına göre, çocuklar temiz okullarda eğitim göremiyorlar, okullarda tuvalet kağıdı bile yok. Çocuğu liseye giden bir kadın, yaşadıkları yerden okula giden bir tane otobüs geçtiğini ve eğer o otobüsü kaçırırsa çocuğunun okula yürüyerek gitmek zorunda olduğunu anlatıyor. Kış aylarında hava yağışlı ise çocuğunun okula hiç gidemediğini, belediyeden bu sorunu çözmesi için taleple bulunduklarını ama belediyenin çözüm üretmediğini ekliyor.

İlgili haberler
Gazili Ekmek ve Gül okurları buluştu

Kadınlar bu yıl ikincisi düzenlenen “ekmek ve gül okurları buluşuyor” kahvaltı etkinliğinde buluştu.

Denizli Ekmek ve Gül Grubu: #1ÖğünÜcretsizSağlıklı...

'Her okulda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek haktır!' demek için 9 Ekim Pazar günü basın açıklaması g...

ESENYALI’DAN YOKSULLUK MANZARASI: Veliler okul iht...

Efe, ‘Altı sürekli dikilen yırtık çantayla okula gitmem’ diyormuş. ‘Kim istemez çocuğu okula başlark...