Balçovalı kadınlar 25 Kasım’a hazırlanıyor
İzmir Balçova’da kadınlar 25 Kasım öncesi buluşmalarını sürdürüyor. Kadına yönelik şiddete ve çözümüne dair tartışmalar yürüten kadınlar son buluşmalarını panel düzenleme kararıyla sonlandırdı.

Son yıllarda giderek artan kadına şiddet sorununa ilişkin toplumun her kesiminden kadınlarla dayanışma toplantıları devam ediyor. Bu amaçla bir araya gelen kadın gruplarından birisi de İzmir Balçova’da gerçekleşti.

Balçova Kadın Dayanışması olarak etkinlikler yapan kadınlar ekim ayı buluşmasında kadına “şiddet önlenebilir mi, kadının bireysel olarak özgürleşmesi, güçlenmesi, sosyal destekler oluşturması ile sorun çözülebilir mi; annelerin iyi erkek çocukları yetiştirmeleri ne kadar katkı sağlar, artan genel olarak şiddet mi yoksa kadına uygulanan şiddet mi, aslında hep vardı da şimdi mi daha çok konuşuluyor” gibi sorularla ilerleyen toplantıda ana başlıklardan birisi de İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa oldu.

Kadın sorunlarının toplumsal mücadeleden geçtiğini savunmakta olan kadın gruplarında dahi bu sözleşme ve yasa maddelerinin bilinmediği tartışıldı. Şiddet sorununun geniş kadın kesimleriyle tartışılması ve yasal düzenlemelere ilişkin bilgi verilmesi ihtiyacının karşılanması amacıyla, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında yerelde yapılacak etkinlikler kapsamında bir panel düzenlenmesi kararlaştırıldı.

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa: Kadınlar...

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun, şiddetle mücadele için kadınların elindeki en önemli yasal...

EMEP’li kadınlar: Fatma Selen Ö.’nün yanındayız

Emek Partili kadınlar, Gebze’de kayınpederi tarafından şiddet gören ve evi yakılan Fatma Selen Ö.’ye...