Batıkentli kadınlar 8 Mart için buluştu
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için Yenimahalle Batıkent'te bir araya gelen kadınlar, metroda buluşup müzik ve sloganlar eşliğinde etkinlik alanına yürüyüş düzenledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için Yenimahalle Batıkent'te bir araya gelen kadınlar metroda buluşup müzik ve sloganlar eşliğinde etkinlik alanına yürüdüler. Basın açıklamasını Sinem Ünverdi Kılıçaslan okudu.

“Devlet şiddetine, sömürüye ayrımcılığa, haklarımıza ve hayatlarımıza saldıranlara karşı sesimizi yükseltip mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen kadınlar, AKP-MHP ittifakının kadın düşmanı politikalarla en temel haklara saldırdığını söyledi. Kadınlar, kendilerini yok sayan politikaları kabul etmeyeceklerini haykırdı. Açıklamada, “Yoksulluk giderek derinleşirken bu durum en çok kadınları etkiliyor. En güvencesiz en esnek ve en ucuz işlere mahkum ediliyoruz. Emeğimizin sömürülmesine karşı sesimizi yükseltiyoruz. Agrobay dan Özak tekstile hakları ve emeği için direnen kadınların mücadelesini selamlıyoruz. Emekçi Kadınlar haklarını alana kadar şiddet ve sömürü düzeni son bulana kadar bir arada durmaya ve omuz omuza mücadele etmeye devam edecek” denildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Batıkentli kadınlar: Kazanımlarımızı büyüteceğiz

Batıkentli Kadınlar 25 Kasım açıklaması yaptı: Eşitlik kavgamızı büyüteceğiz.

Batıkentli kadınlar: ‘Şiddete dur demek için birli...

Ankara Batıkent’te kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Anka...

Batıkentli Kadınlar: Güvenli mahalleler ve şiddets...

25 Kasım dolayısıyla açıklama yapan Batıkentli Kadınlar güvenli mahalleler isterken ‘Eşitlik, özgürl...