Batıkentli kadınlardan boykot çağrısı: Migros değil direnmek size iyi gelecek
Batıkentli Kadınlar, Ergazi Mahallesi’nde bulunan Migros market önünde açıklama yaparak herkesi Migros Depo işçilerinin direnişine destek vermeye, Migros’u boykot etmeye çağırdı.

Batıkentli kadınlar Migros işçileriyle dayanışmak için basın açıklaması yaptı. Ergazi Mahallesi’nde bulunan Migros önünde bir araya gelen kadınlar, Migros işçilerinin talepleri kabul edilene kadar Migros’tan alışveriş yapmama ve boykot çağrısı yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Buse Üçer, geçen yıldan beri Migros işçilerinin çeşitli taleplerle grevler gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, özellikle kadın işçilerin iş yerinde yaşadıkları baskılarla birlikte direnişin büyüdüğünü söyledi. Üçer şunları dile getirdi: “Yoksulluğun büyüdüğü bugünlerde işçiler maaşlarına gelen yüzde 8’lik sefalet zammına karşı çıktı. Zammı kabul etmeyen işçilerden 120 kişi SMS gönderilerek işten çıkarıldı. Migros 120 kişinin emeğiyle kazandığı ekmeğine bir mesajla el koydu. Grevi kırması için başka illerden getirilen 120 işçi de soğuktan, duş bile alacak imkanın olmamasından, 300 lira yemek parasının maaşlarından kesilmesinden dolayı iş bırakma eylemine katıldı. İşçilerin kaldığı yerde ne kalorifer yanıyor ne sıcak su var. Bunları yapan Migros denen tekeldir. 2 Şubat’tan bu yana toplam 250 işçi gözaltına alındı. Migros’un Esenyurt’taki deposunda çalışan işçilerinin yüzde 8’lik ücret artışına karşı başlattığı eylemin yedinci gününde Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi 300’e yakın işçinin işine son verildi”. Migros’un yıllık cirosunun 28,8 milyar olduğunu söyleyen Üçer, “Yılda 28,8 milyar kâr eden bir şirket, işçilerin asgari koşullarda çalışma taleplerini reddediyor.”

Üçer, Migros işçilerinin taleplerinin bir an önce karşılanmasın çağrısında bulunarak “Batıkentli Kadınlar olarak herkesi Migros’u boykot etmeye davet ediyoruz. Migros değil direnmek size iyi gelecek!” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Migros depo işçileri TÜSİAD önünde eylem yaptı

Kocaeli Şekerpınar Migros depoda çalışan ve ücretsiz izne çıkartılan işçilerin direnişi sürüyor. İşç...

Kadınlar direnişteki Migros Depo işçileriyle buluş...

Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi ve Kocaeli Kadın Platformu, Migros Depo işçisi kadınlarla fo...

Direnişteki Migros Depo işçileri: ‘Ölüm ücretine t...

Direnişte olan kadın işçiler ücretsiz izne neden çıkarıldıklarını bilmemekle birlikte nakdi ücret de...