Buca Belediyesi işçileri: Çocuklarımız İçin Susmayacağız!
Buca Belediyesi işçileri ve belediye çalışanları tarafından İstanbul Küçükçekmece’de yaşanan çocuk istismarına karşı basın açıklaması düzenlendi.

Son olarak İstanbul Küçükçekmece’de yaşanan çocuk istismarına karşı İzmir’in Buca ilçesinde belediye işçileri ve belediye büro çalışanları tarafından Buca Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında “Yeter artık! Çocukların korunması için gerekli tedbirler alınsın. Tacizci, tecavüzcü ve cinayet işleyen canilere caydırıcı ağır cezalar verilsin. Çocuklarımız için susmayacağız” denildi.


Genel-İş 5 No’lu Şube Buca Belediyesi İşyeri baş temsilcisi Özlem Doğan tarafından yapılan basın açıklamasında ülkenin bu noktaya ‘Bir kereden bir şey olmaz’ zihniyeti sonucunda geldiği, hükümetin ise sessiz kalmasının anlaşılmaz olduğu vurgulanarak, çocuklara devletin sahip çıkmadığı ifade edildi.

Bugüne kadar birçok istismar, taciz ve tecavüz olayı yaşandığını ama bunların unutturulduğunu ifade eden Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim burada toplanmamızın amacı sadece kınamak değil, Buca’dan Türkiye’ye bir çağrı yapmak. Bizlerin artık tahammülü kalmadı. Kınamaktan, lanet okumaktan fazlasının yapılmasını istiyoruz. Buradan iki çağrı yapıyoruz. Birinci çağrımız şiddeti normalleştirenlere. Eğer içinizde bir nebze insanlık, bir nebze vicdan kaldıysa, eğer halen bir kalp taşıyorsanız, insandan, hayvandan, çocuktan uzak durun. Yol yakınken bu yanlışa ortak olmayın. İkinci çağrımız yetkililere, devleti yönetenleredir. Devlet vatandaşını koruyucu tedbirler almakla yükümlüdür. Bu devletin asli görevidir. Gözlerin kör, kulakların sağır olduğu yetmez mi? Daha kaç çocuğun taciz haberleri ile kahrolacağız? Artık Yeter!”

Basın açıklamasında “Dokunulmazlık Çocuklara Verilsin” pankartı açılarak, “Susma haykır istismara hayır”, “Çocuğa uzanan eller kırılsın”, “Çocuk susar, sen susma” gibi sloganlar atılarak istismara karlı dövizler taşındı.

İlgili haberler
Küçükçekmece’de çocuk istismarı protestosu

İstanbul Küçükçekmece’de 4 yaşındaki bir çocuk istismara maruz kaldı. Mahalle halkı karakol önünde t...

Adana’dan istismar tepkisi

Ekmek ve Gül Adana okurları Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki kız çocuğuna yön...

Çocuk istismarına karşı protestolar devam ediyor!

Küçükçekmece’de yaşanan çocuk istismarı sonrası kadınların isyanı büyüyor. İstanbul’un ve ülkenin bi...