CHP’li İlgezdi: İsraf saraya var, temel ihtiyaç çocuklarımıza yok
CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi okul öncesinde ücretsiz yemeğin kaldırılmasına tepki göstererek; “Çocuklarımıza 1 öğün ücretsiz yemek verince mi batacak bu devlet" dedi.

Kampanyamız mileltvekillerince Meclis'te gündeme getirilmeye devam ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 70 kentte okul öncesi eğitim gören öğrenciler için sunulan ücretsiz öğle yemeğinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığının mutfak masrafının her yıl yüzde 100 oranında arttığını belirten İlgezdi, “İsraf saraya var, temel ihtiyaç çocuklarımıza yok. İtibar için her türlü ödenek saraya var, bir lokma ekmek çocuklarımıza yok! Çocuklarımıza 1 öğün ücretsiz yemek verince mi batacak bu devlet” dedi.

Mahmut Özer'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde ücretsiz öğle yemeği uygulamasından faydalanan öğrenci sayısının 1.8 milyondan 5 milyona çıkarılacağı vaadini hatırlatan İlgezdi, "Okulların açılmasına 3 gün kala yeni bir genelge gönderilerek bu uygulamanın yalnızca depremden etkilenen 11 il için devam edeceği bildirdi. Yanlış saat bile günde 2 kere doğruyu gösterirmiş, AKP ilk defa bir doğruyu eksik de olsa yapmıştı ama onu da yine yok etti” dedi.

“SARAY’A 3 MİLYAR TL, ÖĞRENCİNİN MUTFAĞINA YOK”

Cumhurbaşkanlığının mutfak masrafının her yıl yüzde 100 oranında arttığını belirten İlgezdi, “Saray’ın 2022 yılında mutfak masraflarının da yer aldığı mal ve hizmet giderlerine yaklaşık 3 milyar TL harcanırken 1.8 milyon çocuğumuza 1 öğün çok görülüyor. Ejder meyveli smotiler saraya var, 1 öğün yemek çocuklarımıza yok. Binlerce danışman saraya var, bir meyve çocuklarımıza yok. Binlerce araç saraya var, bir bardak su çocuklarımıza yok. İsraf saraya var, temel ihtiyaç çocuklarımıza yok. İtibar için her türlü ödenek saraya var, bir lokma ekmek çocuklarımıza yok! Çocuklarımıza bir öğün ücretsiz yemek verince mi batacak bu devlet? Yıllardır müteahhitlere, devlet garantili yollara verdiğinizin binde bir bile değil bu oran” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığının sağlıklı bir nesil için 3 ana 2 ara öğün kamu spotlarının maliyetini hatırlatan İlgezdi, şöyle devam etti: “Sağlık Bakanlığının sabah kahvaltısı güçlü yapılmalı diye sosyal medyadan paylaştığı avokadolu kahvaltı tabağı yaklaşık 50 lira. Diğer ana öğünler de yaklaşık 50’şer lira. Böyle bir ortamda okul öncesinden öğle yemeğini kaldırmak, yeni nesillerin beslenme sorunlarını katlamaya yarar. Sağlıklı, dengeli beslenemeyen çocuklarımızın vebali üzerinizdedir. Kendinize hak gördüğünüzü, bu ülkenin evlatlarına çok görüyorsunuz.”

Fotoğraf: CHP

İlgili haberler
CHP Hatay Milletvekili Kara’dan 1 öğün yemek için...

Ekmek ve Gül olarak başlattığımız eğitimin her kademesinde “1 öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek” kampa...

Antep'te kadınlara mikrofon uzattık: 'Okul kantini...

Antep'te kadınlarla çocuklarının yeni eğitim öğretim yılına hangi koşullarda başladıklarını konuştuk...

Denizli Ekmek ve Gül: Okullarda ücretsiz yemek içi...

‘Gençlerden, emekçilerden, kadınlardan okullarda çocukalar için 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek kampn...