Denizli Ekmek ve Gül: Okullarda ücretsiz yemek için mücadeleye devam
‘Gençlerden, emekçilerden, kadınlardan okullarda çocukalar için 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek kampnayamıza destek vermesini bekliyoruz, mücadeleye devam ediyoruz.’

Denizli Ekmek ve Gül Grubu, geçtiğimiz yıl başlattığımız Okullarda “1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek” kampanyasının genişletilerek devam ettirileceğini duyurdu. Pazar yeri ve semtlerde broşür ve afişlerle “Mücadeleye devam” çağrısı yapan Denizli Ekmek ve Gül, velilere yaptığı sohbetlerde ekim ayında Meclisin açılması ve bütçe tartışmalarının hararetlenmesiyle birlikte bütçeden çocukların beslenmesi için pay ayrılması gerektiğine dair söylemler öne çıktı. 

‘BÜTÇEDEN HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ’

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubundan Havva Meşe, “Ekmek ve Gül olarak bir buçuk yıldır sürdürdüğümüz kampanyamızı bu yıl da sürdürmeye devam ediyoruz. Okullarda çocuklar için 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek talep ediyoruz. Bunun eğitimin her kademesinde uygulanmasını istiyoruz. Gençlerden, emekçilerden, kadınlardan da kampanyamıza destek vermesini bekliyoruz. ‘1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek’ her çocuğun hakkıdır” dedi. Meşe ayrıca, “Geçen yıl her 4 çocuktan biri okula aç gitti. Tablonun bu sene daha vahim olduğunu biliyoruz. Biz istiyoruz ki çocuklarımız okula aç gitmesinler. Ekim ayında Meclis açılacak ve bütçe görüşmeleri olacak. Bütçeden hakkımız olanı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

OKULA ALINAN PERSONELİN ÜCRETİ VELİDEN İSTENİYOR

Broşür dağıtımı esnasında görüştüğümüz veliler de kampanyayı desteklediklerini ve taleplerin karşılanması için harekete geçilmesi gerektiğini ilettiler. 6 yaşındaki çocuğunun ana okuluna başlayacağını belirten Seval Meydan, “Kampanyayı ilk defa duydum. Ben verilmesi taraftarıyım. Tek başıma hem çalışıyorum hem çocuğuma bakıyorum hem kira veriyorum. Ayrıca okul için temizlikçi alınacakmış onun için bizden ücret talep edilecekmiş. Dün mesaj geldi, ‘yemek verilmeyecek’ diye. Onu da konuşacağım müdürle” diye konuştu, devletin ücretsiz yemek verme imkanı olduğunu ekledi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
EMEP Milletvekili Sevda Karaca MEB'e sordu: Okul ö...

Yayın Kurulu Üyemiz ve EMEP Milletvekili Sevda Karaca, okul öncesi eğitimde geçtiğimiz yıl başlatıla...

Geçim yükü çocukların omzunda: Okul masraflarını k...

Yeni eğitim-öğretim yılı açılırken işçi mahallelerindeki ailelerle konuştuk. Ailelerin okul masrafla...

#1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek Hakkımızdan Vazgeçmiyo...

Eğitimin her kademesinde okullarda #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek için kadınlar, emekçiler, gençler sos...