Çocuğunu istismar eden T.K, gözaltına alındıktan 2 saat sonra serbest bırakıldı
İstanbul’da çocuğuna 12 yaşından itibaren sistematik olarak cinsel istismarda bulunan T. K., gözaltına alındıktan 2 saat sonra serbest bırakıldı.

İstanbul’da yaşayan ve şu an 14 yaşında olan bir çocuğun, iki yıl boyunca babası tarafından sistematik olarak cinsel istismara maruz kaldığı öğrenildi. Çocuk yaşadıklarını annesine anlatmasıyla istismar ortaya çıktı. Anne Yeter Tüylüoğlu 13 Nisan’da istismarı öğrendikten sonra karakola şikayette bulunurken, aynı gün gözaltına alınan baba T.K, ifadesi alındıktan 2 saat sonra serbest bırakıldı. Henüz soruşturma aşamasında olan dosyaya ise hızlıca gizlilik kararı getirildi.

2 YIL DEVAM ETTİ

Anne Tüylüoğlu, 13 Nisan’da kızının kendisiyle konuşması üzerine 12 yaşından bu yana sistematik olarak istismara maruz bırakıldığını öğrendiğini aktardı. Olayı öğrendikten sonra suç duyurusunda bulunan Tüylüoğlu, kızının Çocuk İzleme Merkezine (ÇİM) götürüldüğünü ve burada muayene olduktan sonra pedagog eşliğinde görüntülü olarak ifadesinin alındığını söyledi.

Fail ile 8 ay önce anlaşmalı olarak ayrılan Tüylüoğlu, 3 çocuğunun resmi velayetinin kendisinde olduğu bilgisini paylaşarak, süreci şöyle anlattı: “Boşandıktan sonra şahıs, 3 ay boyunca evimizi kendi evi gibi kullandı. Evi böyle rahat bir şekilde kullanmasına tepki gösterince de ‘Çocuklarım sende olduğu sürece bu ev benim, istediğim gibi girer çıkarım’ diyordu. Bunun üzerine kedime yeni bir düzen kurmak için evden ayrıldım. Kızım hafta sonları yanıma geldiğinde, ‘Anne beni yanına al, ben o evde yapamıyorum’ diyordu. Ben de birkaç ay dayanmasını, babasının bu duruma biraz daha alışması gerektiğini ve daha sonra yanıma alacağımı söyledim.”

İstismar faili eve geldiği sırada kızının kendisini odasına kapattığını belirten Tüylüoğlu, “Şahsa ‘Kızım senden neden bu kadar uzaklaştı’ dediğimde, ergenliğe ve yaşanan olaylara bağladı. Ben de öyle düşündüm. Bir olay var önümüzde ve çocuk bu yüzden içine kapandı diye düşündüm” ifadelerini kullandı.

AYNI GÜN SERBEST BIRAKILDI

İstismar açığa çıktıktan sonra şikayetlerine rağmen failin serbest bırakılmasının kendilerini tedirgin ettiğini dile getiren Tüylüoğlu, “O kadar adaletsiz bir ülkede hissettim ki kendimi. Kendi kendimizi korumak zorunda kaldık. Bu süreçte başka bir eve yerleştik, akşamında fail eve geldi. Hiçbir güvenliğimiz yok” diye belirtti.

Bu süreçten sonra failin telefonla arayarak taciz ve tehditlerini sürdürdüğünü aktaran Tüylüoğlu, “Bu tarz davalara ciddiyetle bakılması gerektiğini düşünüyorum. Gerekli bütün önlemler başta alınmalı” dedi.

UZAKLAŞTIRMA KARARI İHLAL EDİLDİ

Devam eden taciz ve tehditler üzerine aldırdığı uzaklaştırma kararının iki kez ihlal edildiğini ve bunun üzerine faile ev hapsi verildiğini aktaran Tüylüoğlu, “Elektronik kelepçe 3-4 gün önce takılmış. Bunları hep akrabalarından öğrendim, serbest kaldığının bilgisini de akrabalardan almıştık zaten. Bu süreçte yapılabilecek her şey yapılsın. Alınan önlemleri yeterli bulmuyoruz. Dosya soruşturma aşamasında olduğu için iddianame hâlâ hazırlanmadı. Uzaklaştırma kararı yerine failin tutuklanması gerekiyor. Daha önce de uzaklaştırma kararına rağmen benim yüz metre yakınıma geldi. O süre içerisinde her şeyi yapabilirdi” diye konuştu.

ERKEK ŞİDDETİ HER YERDE

Her gün adli makamlar tarafından alınmayan önlemler nedeniyle çok sayıda kadının erkekler tarafından katledildiğini söyleyen Tüylüoğlu, “Failler bu tarz davaların üzerini örtmeye çalışıyor. İstismar meşrulaştırılarak üzeri örtülmeye çalışılıyor. Bir an önce adalet istiyorum, davalar bu kadar uzun süreye yayılmasın, suçlular bir an önce cezalandırılsın” çağrısında bulundu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

İlgili haberler
Çocuklarını istismar eden M.A.K.’nın yargılandığı...

Çocuklarını istismar suçundan 35 yıl ceza alan ancak kararın istinaf tarafından bozulduğu M.A.K’nın...

Çocuklarını istismar eden M.A.K. 35 yıl 7 ay 15 gü...

Takipsizlik verilen çocuk istismarı soruşturmasında kadınların ısrarı sonucu dava açıldı, istismar z...

Çocukluğunda istismara uğrayan kadın: Lütfen susma...

Annesiyle birlikte babasından şiddet gören, arkadaşının tecavüzüne uğrayan kadın tüm kadınlara sesle...