Deniz Ceylan’ı tehdit eden eski eşe 7 gün hapis
‘Ölmek değil yaşamak istiyorum’ diyerek kadınların desteğini isteyen Deniz Ceylan’ın koruma tedbirinin ihlali davası görüldü. Eski eş 7 gün hapis cezası alırken, Ceylan “Bu ilk zafer” dedi.

8 ay önce tanışan ve evlenen Deniz Ceylan ile İlker Lazoğlu kısa bir süre sonra boşandı. Ancak eski eş koruma kararını ihlal ederek Deniz Ceylan’a şiddet uyguladı, Ceylan’ı ölümle tehdit etti. Kadınlara “Ölmek değil yaşamak istiyorum” diyerek seslenen Deniz Ceylan’ın koruma tedbirinin ihlali davası Samsun Adliyesi 1’inci Aile Mahkemesinde görüldü. Mahkeme Lazoğlu’ya 7 gün hapis cezası verdi.

Duruşma Öncesi adliye önünde Deniz Ceylan ve ailesi ile karşı karşıya gelen İlker Lazoğlu, Deniz Ceylan'ın babası ve kız kardeşinin üzerine yürüdü. Lazoğlu polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Karar sonrası adliye önünde açıklama yapan Deniz Ceylan “Bu, ilk zafer. Çok iyi oldu. Daha yeni başlıyoruz. 7 gün zorlama hapsi verildi. İtiraz hakkı olsa da bir hakim, bir başka hakimin kararını bozmayacaktır. Hakim, gereken cezayı kendisine verdi. Şu an çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum. Biz, burada arkadaşlarla bir açıklama yapmak için toplandık. Kendisi saldırgan olduğu için yine saldırganlığını göstermiş oldu. Başlangıçta sinir bozucu olsa da yaptığı hatanın farkına varmıştır, sanırım” dedi.


İlgili haberler
Dayanışmanın gücüyle bir adım öteye

Teslim olmuş değiliz. Bunca kazanımımızdan vazgeçmek istemiyoruz çünkü. Kafamızı çevirip yok saymanı...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: ‘Dayanışma bizi yaşatacak Deniz...

Ekmek ve Gül aracılığıyla tüm kadınlara seslenerek ‘Beni yalnız bırakmayın’ diyen Deniz Ceylan’a yan...

Sesin sesimizdir Deniz Ceylan!

Tüm kadınlara seslenerek eski eşinden gördüğü sistematik şiddeti anlatan ve ölüm tehditleri aldığı i...