Denizlili kadınlar: İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz
Denizli'de kadınlar kadınlar İstanbul Sözleşmesi için sokağa çıktı: Evde, işte, sokakta, emeğimiz yok sayıldı. Kadın ve LGBTİ hareketi açık hedef haline getirildi.

İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyen Denizlili kadınlar Çınar Meydanında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP'li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da katıldı. Ebru Koç Acar'ın okuduğu açıklamaya çevreden geçen çok sayıda yurttaş da destek verdi.

“ÖLDÜRÜLDÜK, İŞSİZ KALDIK, YOKSULLAŞTIRILDIK”

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin hukuk dışı kararın 1 Temmuz'da kesinleşeceğini hatırlatan Acar, “Öldürüldük, sokak ortasında öldüresiye dövüldük. İşsiz kaldık, daha da yoksullaştırıldık. Evde, işte, sokakta, emeğimiz yok sayıldı. Kadın ve LGBTİ hareketi açık hedef haline getirildi” dedi.

‘BU TÜRKİYE’NİN İNSAN HAKLARI HUKUKUNDAN KOPMASI DEMEK’

“Danıştay yürütmeyi durdurma kararı vermek için ne bekliyor" diye soran Acar, “Hukuk dışı karar, 1 Temmuz itibariyle kesinleşecek. Böylece devlet, kadına karşı şiddeti önleme görevinden vazgeçme kararını tescillemiş olacak. Bu aynı zamanda Türkiye’nin uluslararası insan hakları hukukundan kopması demek; çok yönlü olumsuz etkileri olacağı kesin ve toplumun tüm kesimlerince öncelikli sorun olarak görülmesi gerekiyor. Yani yalnızca kadın hareketinin değil tüm Türkiye'nin meselesi" ifadelerini kullandı.

Tüm yurttaşlara da mücadele çağrısı yapan Acar, “Biz kadınlar ve LGBTİ’ler, hep birlikte sislerin içinde kaybolmadan, sizi de demokratik ve yaratıcı bir yöntem, söylem ve eylemlilik sürecine, İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya, birlikte değiştirmeye çağırıyoruz" dedi.

Eylem sloganlar ve 19 Haziran'da yapılacak olan eyleme çağrı ile son buldu.

Fotoğraf: Evrensel


İlgili haberler
İzmir’de kadınlardan 1 Temmuz’da sokağa çağrı

İzmir’de kadınlar ilçe, mahalle ve iş yerlerinden kadınlara bildiri dağıtarak 1 Temmuz’da İstanbul S...

19 Haziran’da ‘Vazgeçmiyoruz’ sözümüzü büyütelim!

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı İstanbul Maltepe’den “Haklarımızdan, hayatlarımızdan...

Çanakkale’de kadınlar: ‘Bas pedala haykır, İstanbu...

Çanakkale İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, bisikletli eylem ve sonrasında Çanakkale Truva atı önünde...