Dersim Belediyesi ‘bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek kampanyasına’ destek verecek
Dersim Belediyesinin Meclis toplantısında ‘1 Öğün ücretsiz, sağlıklı yemek’ kampanyasını anlatan Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, Belediye Başkanı Maçoğlu’ndan destek sözü aldı.

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği üyeleri Dersim Belediyesinin Meclis toplantısında “Okullardan Bir Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Haktır” kampanyasına ilişkin bilgi vererek Belediyeden destek istedi. Meclis toplantısında söz alıp kampanyayı anlatan dernek üyelerine Maçoğlu “İyi şeyler yapılıyor, tabii ki destekleriz” dedi.

‘2 BİNE YAKIN DERSİMLİYLE YÜZ YÜZE GELDİK’

Meclis oturumunda söz alan Dernek Başkanı Çağla Yolaşan, yaklaşık 1 aydır sürdürdükleri kampanyayla 2 bine yakın Dersimliyle yüz yüze geldiklerini aktardı. Yolaşan “Okul önlerinde, pazar yerlerinde stantlar açtık, kapı kapı gezdik ulaşabildiğimiz herkese ulaşmaya çalıştık. Karşılaştığımız sonuçlar, konuştuğumuz öğrenci velileri beslenme probleminin çocukları okuldan uzaklaştıran bir problem olduğunu anlattılar. Dünya verilerine baktığımızda da 100’e yakın ülkede okullaşma oranını artırmak ve evinde sağlıklı beslenemeyen çocukların en azından 1 öğün okullarda ücretsiz sağlıklı yemek yemesi için bu uygulamanın yapıldığını gördük. Tabii bu kampanyanın ilk muhatabı il milli eğitim müdürlükleri fakat Türkiye’de şöyle örnekler var; Ankara’da Çankaya Belediyesi, Kocaeli’de İzmit Belediyesi yürütülen kampanya sonucunda okullarda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek temin etmeye başladı. Bütçe görüşmelerinde sunulan kanun teklifi olumlu bir sonuç vermezse de biz bu kampanyanın emekçiler içerisinde büyük bir karşılık bulduğunu çünkü büyük bir ihtiyaca tekabül ettiğini, çocukların okula aç gittiğini, öğretmenlerin okullarda açlıktan bayılan öğrenciler olduğu bilgisini paylaştığını biliyoruz” dedi.


‘PİLOT OKULLARA YEMEK SAĞLANABİLİR’

Belediyenin aş evi açtığını biliyoruz diyen Yolaşan, “Elbette ki kentteki bütün okullara yemek temin etmek olanaklar dahilinde olmayabilir ama en azından merkezde Sarısaltık İlköğretim Okulu ve Cumhuriyet Mahallesi’nde Diyap Ağa İlköğretim Okulu bizim gittiğimizde bir öğün sağlıklı yemeğe en çok ihtiyacı olan öğrencilerin ağırlıkta olduğu okullar, aş evinden bir öğün yemek dağıtımı yapılabilir pilot okullarda ya da öğrencilerin yemek yemek için aş evine taşınması sağlanabilir. Dikkat edilmesini istediğimiz şey fakirlik belgesi gibi damgalayıcı uygulamalardan uzak durulması. Diğer belediyelerin yaptığı ama kentimizin belediyesinin yapmayacağını düşündüğümüz yardım kaplarına belediye logosu vurulması gibi uygulamalardan kaçınmak gerek çünkü bu çocuklara yardıma muhtaç olduğunu hissettiren bir şey.

‘TABİİ Kİ DESTEKLERİZ’

Ardından söz alan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu yöntemlere dair konuşmaları gerektiğine dikkati çekerek, “İyi şeyler yapılıyor tabii ki destekleriz. Yöntem üzerine görüşelim sonrasında sizlerle tekrar görüşürüz” dedi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Karşıyakalı veliler: 1 öğün ücretsiz yemek kampany...

Okullarda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek talebi ile başlatılan imza kampanyası devam ederken Karşıya...

‘Annem akşamdan kalan makarnayı koyuyor beslenmeme...

‘Anne biliyor musun, bugün okulda hangi güzel yemeği yedim?’ diye çocukların eve mutlu döndükleri, o...

Çankaya Belediyesinin 'okullarda ücretsiz öğle yem...

Çankaya Belediyesinin okullara ücretsiz öğle yemeği dağıtma uygulamasını Tuzluçayır Kadınları Dayanı...