Didim Kadın Platformu: 13 kadına gözaltında yapılan hukuksuzluğun takipçisiyiz
Didim’de gözaltında çıplak aramaya ve kötü muameleye maruz bırakılan 13 HDP’li kadın için açıklama yapan Didim Kadın Platformu ‘Takipçiyiz, mücadeleden vazgeçmiyoruz’ dedi.

Didim Kadın Platformu, 14 Şubat günü gözaltına alınan ve çıplak aramaya maruz bırakılan 13 HDP üye ve yöneticisine yönelik hukuk dışı uygulamalara karşı yazılı bir açıklama yaptı. Haksız ve hukuksuz biçimde gözaltına alınan kadınların kötü muameleye maruz bırakıldığını, Didim İlçe Emniyet Müdürünün HDP İl yöneticisi Caize Yörücü’ye “Biz bu dünyada da öbür dünyada da hesabını soruyoruz. Güçlü bir ülkeyiz. Güçlü bir Türkiye’yiz. Kimse bize bir şey yapamaz” dediğini aktaran platform üyeleri “Hukuksuz gözaltıları kınıyoruz ve ahlaki ve hukuki olmayan işlemlere karşı Didim Kadın Platformu olarak bu uygulamaların takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” dedi.

“Kadınlara taciz tecavüz edenleri, katledenleri serbest bırakan, göz yuman zihniyet, baskılarla, gözaltılarla kadın mücadelesini, dayanışmasını yok edemeyeceklerdir” diyen Didim Kadın Platformu üyeleri kadınların eşitlik ve özgürlük için mücadelesinde yan yana olmaya devam edeceklerini belirtti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül arşivi

İlgili haberler
‘Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez’ diyen Öz...

Çıplak arama iddialarına ‘Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir’ diye...

‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe Öğretmen: 70 yaşında...

Ayşe Çelik, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in ‘ahlaklı, onurlu kadın çıplak aramayı açıklamak iç...

Çıplak arama uygulandığını kabul etmeyen İzmir Val...

İzmir Barosu ve avukatlar, Boğaziçi öğrencilerine destek için yapılan eylemde gözaltına alınan 2 kad...