Dikili Kadın Platformu: Katledilen kadınların davalarının takipçisiyiz
Dikili Kadın Platformu son üç yılda üç kadının eşi tarafından şiddete uğraması ve katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. Platform ‘kadına şiddet ve istismar davalarının takipçisiyiz’ dedi.

Dikili Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen Dikili Kadın Platformu, artan kadın şiddetine, cinayetlerine dur demek için bir araya geldi. Sık sık “Kadınız haklıyız şiddete karşıyız”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Erkek adalet değil, gerçek adalet” sloganların atıldığı açıklamayı ise kadınlar adına Münevver Kahraman okudu.

Kahraman, 2019 yılında 474 kadının erkekler tarafından ekonomik sıkıntı, boşanmak istemesi ya da barışma isteminin reddedilmesi gibi nedenlerle öldürüldüğünün bilgisini vererek ülkenin en büyük sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddetin son yıllarda artarak devam ettiğini belirten Kahraman, “Gülistan Doku nerede?” diye sordu. Dikili’de üç yıl içinde üçüncü saldırı olan Işık İkizoğlu ve Zümrüt Er’i hatırlatan Kahraman, “Dikili’de bir kadın eşi tarafından tabanca ile herkesin gözü önünde vuruldu. En az 7 kurşun kovanı etrafa saçıldı. 2 kurşun kadına isabet etti. Cani koca polis gelene kadar kadına kimsenin müdahale etmesine izin vermedi. Polisler geldiğinde göz altına alınarak karakola götürüldü. Bu; Dikili’de üç yıl içinde yaşanan üçüncü koca saldırısıydı. Işık’ımız ve Zümrüt’ümüz canlarından oldular. Şimdi de Leyla. Leyla’nın hastanede hayati tehlikesi sürüyor. Bilinci açık. Bir kurşun vücudunun içinden çıkarılamadı. Zanlı gözaltında. Biz adaletin takipçisi olacağız” dedi.

BÜTÜN DAVALARIN TAKİPÇİSİYİZ

“Kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına hayır” diyerek tüm davaların takipçisi olacaklarını ifade eden Kahraman, son olarak, “Katledilen Işık’ın koruma ihlaline karşı açtığı davanın takipçisiyiz. Katledilen Zümrüt’ün çocuklarına kayyum atanması ile ilgili davanın takipçisiyiz. Zümrüt’ün eski kocası tarafından katledildiği davanın takipçisi olacağız. Bir mahallede bakkal sahibinin 12 yaşında bir kız çocuğuna yaptığı istismar davasının takipçisiyiz. Bir okulda bir öğretmenin onlarca kız öğrencisine yaptığı istismar davasının takipçisi olacağız. Bir üvey babanın engelli kızına yaptığı istismarın takipçisi olacağız. Leyla’nın kocası tarafından vurulması ile ilgili davanın takipçisi olacağız. Hesap soruyoruz” diye konuştu.

İlgili haberler
Dikili’de kadınlar tacize karşı sokaktaydı

Dikili Belediye Başkanının tacizine uğrayan Deniz Canpolat, tacize ses çıkarınca kardeşi ile birlikt...

Kuşadası’nda kadınlar kadın cinayetleri ve çocuk i...

TKDF Kuşadası Temsilciği ve Kuşadası Kadın Platformu, kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evlilikle...

Meksika’da kadın cinayetlerine ‘kırmızı ayakkabıla...

Hükümet verilerine göre, 2018’de en az 3 bin 600 kadın öldürüldüğü Meksika’da yüzlerce kadın, kadın...