Döndü nerede?
Zonguldak Çaycuma’da babaannesi ve dedesinin yanında kalan 16 yaşındaki Döndü Kuzucu’dan iki haftadır haber alınamıyor. Anne Kuzucu, Döndü’nün kendisini arayıp ‘Kurtarın beni’ dediğini belirtti.

Maden işçisi olmasına rağmen Zonguldak'ta bir türlü iş bulamayan 3 çocuk babası 37 yaşındaki Ersun Kuzucu, eşi 35 yaşındaki Esin Kuzucu ile iş bulabilmek için Manisa’nın Soma ilçesine gitti. Çocukları 7'nci sınıf öğrencisi 13 Yaşındaki M. R. Kuzucu ve 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ç. Kuzucu’yu da yanına alan aile Döndü’nün okulunu bitirmesi için babaannesi ve dedesinin yanına bırakmak zorunda kaldı. Döndü, 29 Nisan'da gittiği okulundan eve dönmedi. Kuzucu için ailesi, polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Ancak geçen zamana rağmen Döndü Kuzucu bulunamadı.

İŞSİZLİK, YOKSULLUK, HASTALIK VE BİR KAYIP...
Aile yoksulluk ve işsizlik sarmalındayken bir de 7 yıl önce anne Esin Kuzucu meme kanseri ve astım hastası oldu. Tedavisi hâlâ süren anne Kuzucu’nun istediği tek şey kızının bulunması. Esin Kuzucu, "Biz eşimin işi dolayısıyla, Soma'da kalıyoruz. O büyükbabasıyla kalıyor okulu nedeniyle. Okul bitince o da yanımıza gelecekti. Kaybolmadan 10 gün önce tartıştık. Farklı isimle sosyal medyada hesap açmış. Bu yüzden tartıştık. Ben, 'Baban cumartesi seni almaya gelecek' dedim. Cumartesi babası gidecekti, almaya. Cuma günü ise kızım kayboldu. Üç gün sonra beni arayarak, 'Kurtarın beni' dedi ve telefonu kapattı. Kızımın bulunmasını istiyorum. Haber alamıyoruz. Görenler ne olur haber versin" dedi.
Anne Kuzucu, "Soma'ya iş için geldik. Eşim Zonguldak'ta Köseoğlu Madencilikte çalışıyordu. Maden kapatılınca işsiz kaldı. Emekliliğine 1 yıl kalmıştı. Orada iş ve geçim sıkıntısı yaşıyorduk ve iş umuduyla Soma'ya geldik. Kızım Döndü de 15 tatilde Soma'ya geldi ve evimizin eşyalarını beraber düzenledik. Bana çiçek hediye etti ve kendisine de oyuncak ayıcık almış. Çaycuma'ya dönerken oyuncak ayıcığını bana bıraktı. 'Anne bir dahaki geldiğimde ayıcığımla beraber yatacağım' dedi. Japonya'ya gitme hayali vardı, 'Babam kredi çeksin beni Japonya'ya göndersin' diyordu ama gitti bir daha gelmedi" diye konuştu

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Ataerkil bir toplumun oluşturduğu farkındalıksız ş...

“Biz kızlar azimli olmalıyız ama fazla değil, başarılı olmalıyız fakat çok değil, yoksa bu erkeği te...

Soma’da yaşamını yitiren işçilerin anneleri adalet...

Soma’da üç yıl önce bugün, Türkiye’nin en büyük işçi katliamı yaşandı. 301 işçi, daha fazla kömür çı...