EMEP: Mücadeleyle kazanıldı, mücadeleyle uygulatılacak
EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan kadınları 19 Haziran İstanbul Sözleşmesi mitingine katılmaya ve 1 Temmuz’da her yerde haklarını ve hayatlarını savunmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nin 1 Temmuz’da yürürlükten kaldırılacak olmasına dair tepkiler sürüyor. Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını kabul etmediklerini söyledi; kadınları 19 Haziran İstanbul Sözleşmesi mitingine katılmaya ve 1 Temmuz’da her yerde haklarını ve hayatlarını savunmaya çağırdı.
Yaptığı yazılı açıklamada kadına şiddetteki artışa dikkat çeken Gürkan, “Kadınların şiddetten korunması için mekanizmaların etkinleştirilmesi, her aşamada hiçbir sorun yaşamaksızın devletin koruması altında olması için gereken önlemlerin alınması gerekirken, tam aksi yaşanıyor” dedi.

Selma Gürkan | Fotoğraf: Evrensel

‘SÖZLEŞME KADINLARIN KARARLILIĞIYLA KAZANILDI’

İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı imzayı geri çekme kararı veren tek bir adamın ülkedeki tüm kadınların kaderleri hakkında karar verdiğini belirten Gürkan, “İstanbul Sözleşmesi kadınların şiddete karşı verdiği mücadelenin yanı sıra ayrımcılığın son bulması ve her alanda eşitliğin sağlanması için verilen mücadelelerin kararlılığıyla kazanılmıştır. O nedenle Sözleşme de aynı kararlılıkla korunuyor ve sahipleniliyor. Türkiye’nin tek adamın kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini kabul etmiyoruz; bu karar yok hükmündedir. Meclis çiğnenerek, milyonların talepleri yok sayılarak, kadınların hayatı pahasına alınmış olan bu karar, ülkedeki rejimin otoriter karakterinin en somut ipuçlarını içermektedir” ifadelerini kullandı.

‘19 HAZİRAN’DA İSTANBUL’DAYIZ, 1 TEMMUZ’DA HER YERDEYİZ’

Kadınların “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyeceğiz” isyanının daha da yükseldiğini belirtilen Gürkan, “Ülkenin dört bir yanında eylemler, etkinlikler, mahalle mahalle, sokak sokak çalışmalarla ‘Vazgeçmiyoruz’ sözünü büyütüyorlar” dedi. 19 Haziran’da İstanbul Maltepe’de düzenlenecek mitinge; 1 Temmuz’da da sokağa çağrı yapan Gürkan, “Sözleşmeden çıkma kararını hükümsüz kılacak, hayatlarına, haklarına sahip çıkacak ve kazanımlarını yenileriyle büyütecek olan irade kadınların ortak mücadele gücündedir. 19 Haziran’da İstanbul’dayız, 1 Temmuz’da her yerdeyiz” dedi.

Ana Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
19 Haziran’da ‘Vazgeçmiyoruz’ sözümüzü büyütelim!

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı İstanbul Maltepe’den “Haklarımızdan, hayatlarımızdan...

Kadınlardan çağrı: 19 Haziran’da mitingde, 1 Temmu...

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi...

EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros: Hayatımız...

Hayatımız, haklarımız ve İstanbul Sözleşemesi’nden Vazgeçmiyoruz, diyen kadınlar 19 Haziran’da ve 1...