Eşini başından vurup ‘İntihar etti’ diyen polis: Namuslu ve şerefli bir Türk polisiyim
Eşi Sevginur Aktaş’ı başından vurup ‘İntihar etti’ diyen ve 34 yıl hapis cezası talebiyle tutuklu yargılanan Polis Memuru Müslüm Aktaş, ‘vatanseverlik’ söylemiyle kendini aklamaya çalıştı.

Ankara’da 18 günlük eşi anestezi teknikeri Sevginur Aktaş’ı tabancayla başından vurup “İntihar etti” diyen Polis Memuru Müslüm Aktaş’ın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada savcı mütalaasını tekrarlayarak 34 yıl hapis talep etti. Müslüm Aktaş ise savunmasında “Vatan sevgisiyle görevini yapan namuslu ve şerefli bir Türk polisiyim. Bana iftira attılar” dedi. Sanık avukatına savunma için süre verilerek duruşma ertelendi.

Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesinde anestezi teknikeri olarak çalışan Sevginur Aktaş, 13 Eylül 2020’de, Keçiören ilçesindeki evinde tabancayla başından vurulmuş halde bulunmuştu. Aktaş, ağır yaralı halde hastaneye kaldırılırken eşinin intihar ettiğini öne süren Polis Memuru Müslüm Aktaş ise tutuklanmıştı. Yaşam mücadelesini kazanan Sevginur Aktaş, yoğun bakımdan çıktıktan sonra verdiği ifadede intihar etmediğini, Müslüm Aktaş’ın kendisini vurduğunu söylemişti.

Hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporunda Sevginur Aktaş’ın işitme duyusunun sağ kulakta ileri derece azaldığı, sağ göz görme duyusunu da büyük oranda kaybettiği belirlenmişti. Epilepsi tanısı konulan ve beyninin hasar görmesi nedeniyle yürüyemeyen Sevginur Aktaş’ın engel oranı yüzde 59 olarak belirlenmişti.

Fotoğraf: DHA

Tutuklu Müslüm Aktaş’ın “eşe karşı öldürmeye teşebbüs”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “eşe karşı nitelikli cinsel saldırı”, “eşe karşı kasten yaralama” suçlarından 75 yıla kadar hapis istemiyle Ankara 35’inci Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada komşular tanık olarak dinlendi. Ardından savcı mütalaasını tekrarlayarak, sanık Müslüm Aktaş’ın olay günü tartıştığı eşine cinsel saldırıda bulunduğu, ardından da tabancasıyla başına hedef alarak ateş ettiğini belirterek, “eşi kasten öldürmeye teşebbüs”, “cinsel saldırı” ve “kasten yaralama” suçlarından 34 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, sanığın “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise beraatini istedi.

SAVUNMA: VATAN SEVGİSİYLE GÖREVİNİ YAPAN NAMUSLU VE ŞEREFLİ TÜRK POLİSİYİM

Mütalaaya karşı savunması sorulan sanık Müslüm Aktaş, kendisine iftira atıldığını ileri sürerek, “Ben masumum. Vatan sevgisi ile görevini yapan namuslu ve şerefli bir Türk polisiyim. Bana her türlü iftirayı attılar. Sevgi, sadece bana değil her zaman yakın komşulara karşı da saldırgan bir tutum sergiledi. Suçsuzum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

DAVA ERTELENDİ

Sanık avukatı ise mütalaaya karşı savunma hazırlamak için mahkemeden süre talep etti. Mahkeme heyeti, avukatın talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Haber: DHA

Fotoğraf: HDP

İlgili haberler
‘İntihar etti’ denilen Selma’nın arkadaşları: İnti...

Buca’daki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden Selma E.’nin arkadaşları, olayın intihar deği...

Okmeydanlı Kadınlar: İntihar değil cinayet, Münevv...

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Münevver Akyol için açıklama yapan Okmeydanlı Kadınlar, Münevver’in...

Ceylan’ın ailesi: Boynunda 3 ayrı ip izi vardı; in...

Ağrı’da şiddet gördüğüne dair karakola başvurduktan 4 gün sonra şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren...