Fethiye’de Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek için imza toplanmaya başlandı
Fethiye'de Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Kampanyası için stant açıldı: ‘Bugün kampanyaya stant açarak başladık sonraki zamanlarda okullarda ve her yerde imza toplamaya devam edeceğiz.’

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Emek ve Demokrasi Güçleri, farklı dernekler ve kadın platformları Ekmek ve Gül’ün başlattığı Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek kampanyası için imza toplamaya başladı. Toplanan imzalar daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fethiye Belediyesine basın açıklaması yapılarak teslim edilecek.

Fethiye Kültür Merkezi önünde açılan stantta Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek kampanyası için imzalar toplanmaya başlandı. İmza kampanyası metninde, “Dengeli ve sağlıklı bir nesil yetişmesi için okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesini, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 yılında bu yönde aldığı kararın bir an önce uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Biz aşağıda imzası bulunanlar gerek Fethiye İlçe Belediyesi’nden gerekse ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Stantta bulunan velilerden biri ise, “Sağlıkları için okullarda ayrım yapılmadan her çocuğa bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi şart. Bugün kampanyaya stant açarak başladık sonraki zamanlarda okullarda ve her yerde imza toplamaya devam edeceğiz. Bu hakkın gereği yerine getirilene kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çanakkale’de 1 öğün ücretsiz yemek için toplanan i...

#1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek kampanyası için aylardır imza toplayan Çanakkele’deki örgütler topladıkl...

Çanakkaleliler Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Yemek içi...

Ekmek ve Gül Çanakkale çağrısıyla bir araya gelen dernekler ve sendikalar Okullarda 1 Öğün Ücretsiz...

Ekmek ve Gül Torbalı Grubu okullarda 1 öğün ücrets...

Kapı kapı dolaşıp kurduğu stantlarla okullarda bir öğün ücretsiz yemek dağıtılması için imza toplaya...