Geleceğe dair hayalleri olan bir kadın katledildi, takipçisiyiz
Mahallemizde yaşanan kadın cinayeti hepimizi derinden üzdü. Biz Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği olarak bu cinayetin takipçisi olacağız. Sizleri de bizim yanımızda olmaya davet ediyoruz.

Her güne yeni bir kadın cinayetiyle uyanıyoruz. Bir kadın daha eksilmeyelim derken öldürüyorlar bizi. Ölüyoruz kadınlar öldürülüyoruz. Artık yeter...

Kadın haklarının hiçe sayıldığı bir ülke olmamak adına bütün kadınlara çağrımızdır. Gelin yan yana olalım bu düzeni biz değiştirelim. Haklarımıza ve hayatlarımıza sahip çıkalım. Tek adam iktidarına son verelim. Mahallemizde yaşanan kadın cinayeti hepimizi derinden üzdü. Biz Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği olarak bu cinayetin takipçisi olacağız. Sizleri de bizim yanımızda olmaya davet ediyoruz. Songül atanamamış Türkçe öğretmeniydi. İlk haberlere göre depremzede sanılan ama gerçekte iki yıl önce Ankara Mamak’a taşınmıştı ailesiyle birlikte. Gelecek hayali olan bir kadındı. Ama o hayalleri özel bir hastanede hemşire olarak çalışan ağabeyi tarafından ellerinden alındı.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılan bir düzenden şimdi de 6284 sayılı Kanun’u kaldırmak isteyen zihniyet karşımızda. Kadın haklarını tamamen ortadan kaldırmak istiyorlar. Bu olay da haklarımıza yapılmak istenen saldırıların sonucudur. İstanbul Sözleşmesi’ni geri istiyoruz. 6284’ün elimizden alınmasına izin vermeyiz. Bunun için mücadele etmeliyiz. Yoksa ne bu saldırılar bitecek ne de cinayetlerin önüne geçebileceğiz.

NE OLMUŞTU
2 yıl önce Malatya’dan iki kardeşiyle Ankara’nın Mamak ilçesine yerleşen Songül Şaşırmaz, erkek kardeşi Şahin Şaşırmaz tarafından öldürüldü. Fail, balkondan atlayarak kaçmaya çalışırken, mahalleli tarafından yakalandı. Olay yerine gelen polis, faili gözaltına aldı.
Edinilen bilgilere göre Songül Şaşırmaz, erkek kardeşi tarafından sistematik şiddete uğruyordu. Duruma tepki gösteren mahalleli, defalarca polisi aramalarına rağmen fail hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını ve kadının koruma altına alınmadığı belirtti. Öte yandan Şaşırmaz’ın öldürülmeden önce evinin balkonundan yardım istemesine rağmen ne polisin ne de başka birinin yardıma gitmediği ifade edildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 8 yaşında!

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, kuruluşunun 8. yılını mücadeleyi büyütme, daha fazla kadınla...

Ankara Milletvekili Adayı Selma Gürkan Tuzluçayır...

Sadece seçim sürecinde değil seçim sonrasında da birlikte mücadele etmekten başka çaremiz yok”

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği: Gözümüz ku...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar yardımları deprem bölgelerine göndermek üzere...