Gülistan Doku için verilen mücadeleyi anlatan 'Kayıp'ın ilk fragmanı yayımlandı
478 gündür akıbeti bilinmeyen Gülistan Doku'yu ve onun için verilen adalet mücadelesini anlatan 'Kayıp' belgeselinin ilk fragmanı yayımlandı.

478 gündür Gülistan Doku bulunamadı. Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Gülistan Doku’nun kaybolması üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. 478 gündür akıbeti bilinmeyen Gülistan Doku'yu ve onun için verilen adalet mücadelesini anlatan "KAYIP" belgeselinin ilk fragmanı yayımlandı.


NE OLMUŞTU?
Geçen sürede Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma “intihar” olasılığı üzerine yoğunlaştırıldı. 7 Ocak'ta baraj gölünde başlatılan arama kesintilerle beraber 23 Kasım'a kadar devam etti ve bir sonuç elde edilemedi. Ulusal Kriminal Bürosu Dinar Köprüsü’nde herhangi bir nesnenin suya atlamadığını rapor etti. Doku’nun en son görüştüğü ve tartıştığı baş şüpheli olarak gösterilen Zaynal Abarakov halen serbest olurken, Abarakov’un polis olan üvey babası Engin Y. soruşturmanın gizliliğini ihlalden kasım ayının sonunda açığa alındı ve hakkında Doku’ya ait bilgileri “Hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve bu suçu kamu görevlisi sıfatıyla yapmak”tan kamu davası açıldı.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Kadınlar soruyor: Gülistan Doku nerede?

Adana ve Mersin Kadın Platformları Dersim’de kaybolan ve kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku...

Gülistan Doku'nun ablası: Feryadımız göğe erdi ama...

Kadınlar bugün Gülistan Doku'nun akıbetini sormak için sokakta. Ablası Aygül Doku, 'Feryadımız göğe...

‘Gülistan kaybolmadan önce Abarakov tarafından dar...

Dersim'de günlerdir haber alınamayan Gülistan Doku için çalışmalar sürdürülüyor. Kendisi ile son gör...