Günaşırı gelen zamlara ve rekor kıran döviz kurlarına tepki sokağa taştı
AKP iktidarının kendilerini açlığa ve yoksulluğa mahkum eden ekonomi politikilarını protesto eden yurttaşlar, "Hükümet istifa" sloganlarıyla farklı illerde sokağa döküldü.

Günaşırı gelen zamlar, rekor üzerine rekor kıran döviz kurları ve artan hayat pahalılığa karşı Türkiye'nin farklı illerinde halk sokağa çıktı. AKP iktidarının kendilerini açlığa ve yoksulluğa mahkum eden ekonomi politikilarını protesto eden yurttaşlar, "Hükümet istifa" sloganlarıyla yürüdüler.

ANKARA

Art arda gelen zamlar, rekor üzerine rekor kıran döviz kurları ve artan hayat pahalılığına karşı Ankara'da yurttaşlar sokağa döküldü.

Ankaralılar, AKP iktidarının kendilerini açlığa ve yoksulluğa mahkum eden ekonomi politikilarını pencere ve balkonlarından tencere tava çalarak protesto etmeye başladı. Daha sonra eylem sokağa taştı, geçinemediklerini söyleyen yüzlerce yurttaş, "Hükümet istifa" sloganlarıyla Esat caddelerinde yürüdü.


BATIKENT

Ankara Batıkent’te de çok sayıda yurttaş tencere tavalarla yürüyüşe başladı. Eylemde "Hükümet istifa", "Zam, zulüm, işkence, işte AKP" sloganları atıldı. Eylemi gören pek çok yurttaş da evlerinden çıkarak yürüyüşe destek verdi. Yurttaşlar yürüyüşü sonlandırıken polis müdahalesi gerçekleşti.

  
ODTÜ

ODTÜ'de çok sayıda öğrenci, yurtlar bölgesinde buluşarak yürüyüşe başladı. "Hükümet istifa", "Krizin yükü patronlara", "Işıkları aç kapa, ampül patlasın" sloganları atan öğrenciler, yurtlardaki arkadaşlarına "Gel gel" tezahüratlarıyla yürüyüşe çağırdı. Bazı öğrenciler birçok şehirdeki gibi tencere ve tavalarla yürüyüşe katıldı.

Eyleme katılanların sayısı arttıktan sonra A4 kapısına gelen çevik kuvvet polisleri, öğrencilerin 100. Yıl Mahallesi'ne çıkmasını engellemeye çalıştı. Polis, öğrencilere biber gazı sıktı.

  


İSTANBUL
KADIKÖY
  

Zamlar, rekor kıran döviz kurları ve hayat pahalılığı İstanbul Kadıköy'de de protesto edildi. Bazı yurttaşlar evlerinden tencere ve tavalar çalarken bazı yurttaşlar da "AKP mezara halk iktidara" sloganıyla yürüyüş düzenledi.

  
KURTULUŞ

İstanbul'un Kurtuluş semtinde düzenlenen yürüyüşe polis engel olmaya çalıştı.

  
KOCAMUSTAFAPAŞA

İstanbul Fatih Kocamustafapaşa'da "Helal etmiyoruz hakkımızı, hesaplaşacağız" diyen yurttaşlar, "Gün gelecek, devaran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla yürüdü.

İKİTELLİ

İstanbul Küçükçekmece İkitelli bölgesinde halk artan yoksulluğa karşı sokağa çıktı.

ESENYALI

İstanbul Esenyalı'da da rekor seviyeye çıkan döviz kurlarına, artan yoksulluğa, zamlara karşı "Hükümet istifa" sloganlarıyla sokağa çıkıldı. Yarın Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 19.00'daki 25 Kasım eylemine, kadın cinayetlerine, artan döviz kurlarına, yoksulluğa karşı çağrı yapıldı. Polis yürüyüşe katılanlara GBT yaptı.

  
ESENYURT

İstanbul Esenyurt'ta da Halkevleri üyeleri AKP iktidarını protesto etmek üzere eylem yaptı. Yürüyüş düzenleyen Halkevleri üyeleri hükümete istifa çağrısında bulundu. Camlara çıkan vatandaşlar da eyleme alkışlarla destek verdi.

KARAKÖY

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Karaköy’de yürütüş düzenleyip Merkez Bankası önünde "Batırdınız, yargılancaksınız, hükümet istifa" pankartıyla basın açıklaması yaptı.


KOCAELİ

Evrensel Gazetesi Kocaeli Temsilcisi Gözde Meydan, Derince'nin Yenikent Mahallesi'nde düzenlenen eylemi takip ettiği sırada gözaltına alındı.

EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan da Yenikent'te tencere tavalarla "Hükümet istifa" diyen emekçiler arasında yer alan partinin Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz'ın gözaltına alındığını duyurdu. Erkan, "Hükümet istifa demek ne zamandan beri suç oldu! İlçe başkanımızı derhal serbest bırakın" dedi.

Eylemde İlçe Başkanı Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 EMEP üyesinin gözaltına alındığı öğrenildi.

GEBZE

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, son günlerde ardı ardına gelen zamlara karşı açıklama yaptı. Eylemde, ücretlerin artırılması ile insanca bir yaşam, insanca çalışma koşulları ve iş güvencesi istendi.

İZMİR
BUCA

İzmir Buca'da da hükümeti protesto etmek üzere Şirinyer Metro girişinde toplanmaya başlayan yurttaşlara polis müdahale etti. Halk Migros önünde yeniden toplanmaya başladı.

Fotoğraf: Evrensel

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de yürüyüş düzenleyen yurttaşlara polis müdahale etti. Aralarında TİP üyelerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Manşet fotoğraf: @emekgencligi twitter hesabı

İlgili haberler
Asgari ücretliye IBAN gönderen devletten ne bekley...

Çocukken fabrikada, atölyede ailesinin geçimini sağlamaya çalışmalarıyla başlayan geçim dertleri evl...

3 çocuk annesi Ayşen: 25 kuruş tasarruf için iki k...

Kocaeli’de yaşayan 3 çocuk annesi Ayşen verdiği geçim savaşını şöyle özetliyor: Ekmeği 25 kuruş ucuz...

Öfkeye yakışan umutsuzluk değil, örgütlü mücadele

Umutsuzluk ve öfke bir arada ne işe yarar? Öfke yakıp yıkabilir, evet ama ardında umutsuzluğun pusud...