Hakarete maruz kalan kadın gazeteci Suriye Çatak Tek, suç duyurusunda bulundu
Kocaeli'de görev yapan gazeteci Suriye Çatak Tek, Ses Kocaeli isimli internet sitesindeki yazısında kendisini hedef alan İsmet Çiğit hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kocaeli'de görev yapan gazeteci Suriye Çatak Tek, Ses Kocaeli isimli internet sitesinde yayınlanan köşe yazılarıyla kendisini hedef alan ifadelere ilişkin suç duyurusunda bulundu.
Geçtiğimiz hafta Ses Kocaeli isimli internet sitesinde gazeteci İsmet Çiğit tarafından kaleme alınan köşe yazısında isim vermeden hedef alınan ve hakarete maruz kalan gazeteci Suriye Çatak Tek,"Hakaret, iftira, nefret ve ayrımcılık suçu" iddialarıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrası Kocaeli Adliyesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Cemal Kaplan, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İl Temsilcisi Caner Aktan ile çok sayıda gazeteci destek verirken; CHP Kadın Kolları ve Kocaeli Kadın Platformu da açıklamada yer aldı.

'KADINA YÖNELİK ŞİDDET'

Kocaeli Adliyesi önünde konuşan gazeteci Suriye Çatak Tek, “Biz bugün buraya İsmet Çiğit, Güngör Arslan ve Ses Kocaeli hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldik. İnternet siteleri üzerinden hedef gösterilerek 13 yıllık meslek hayatım itibarsızlaştırılmıştır. İsmet Çiğit, kendi meslektaşı olan kadın gazeteciler üzerinden aslında tüm kadınlara hakaret etmiştir, basın yoluyla kadınları aşağılamış, hedef göstermiştir. Çiğit’ in yaptığı hem basın meslek ilkelerine aykırıdır hem de kadına yönelik sözlü şiddettir. Medyanın kadınlarla ilgili yaptığı haberlerin içeriği, haberi veriş biçimleri aslında kamuoyunda kadınlarla ilgili bir algı ve yargı oluşmasında da sebep olmaktadır. Kadın hak ve özgürlüklerine yönelik her geçen gün artan nefret dilinin tırmandığı bu dönemde İsmet Çiğit’ in yazısı sadece bir köşe yazısı değil, başlı başına bir suç unsurudur” dedi.

'HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ'

Çatak’tan sonra konuşan Eğitim Sen Kadın Sekreteri ve Kocaeli Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Yılmaz da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını hatırlayan Yılmaz, "Kocaeli Kadın Platformu olarak bu nefret diline karşı, bu cinsiyetçi anlayışa karşı kadınlara böylesine rahat bir biçimde sözlü şiddet uygulayabilen bu pespaye habercilik anlayışına karşı suç duyurusunda bulunacağız. Bir kez daha hatırlatıyoruz ki kadınlara dönük her türlü şiddetin, aşağılamanın karşısında durmaya mücadele etmeye, yasalar önünde hesap sormaya ve teşhir etmeye devam edeceğiz. Şu bilinsin ki, ne eşitlikten ne özgürlükten ne de haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: Kadın gazetecilerin yarısı şiddete m...

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu tarafından yayımlanan anket sonucuna göre kadın gazetecilerin y...

Kadın gazeteciler tacize, şiddete, ayrımcılığa mar...

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın hazırladığı rapora göre kadın gazeteciler yöneticileri, patronları...

Gazeteciden kadın meslektaşlarına hakaret!

Kocaeli'de Ses Kocaeli isimli internet sitesinde yazdığı yazıda İsmet Çiğit, kadın gazetecilere ağır...