Haklarımıza sahip çıkalım; yasaları, mahkemeleri takip edelim
Bursa’da şiddete karşı mücadele yöntemlerini konuşan kadınlar, yasaların uygulanabilmesi, mahkemelerin yasalara uygun karar verebilmesi için de mücadele etmek gerektiğini vurguladılar.

Bursa Panayır Mahallesi Cemevi Kadın Kolları, kadına yönelik şiddetin boyutlarını ve şiddete karşı mücadele yöntemlerini konuşmak için etkinlik düzenledi.

Kadınların hazırlayıp sergilediği tiyatro oyunu büyük ilgi görürdü.

Etkinlikte konuşma yapan Bursa Barosundan Avukat Nazlı Ceren Şendoğan ise 6284 sayılı şiddetle mücadele yasasının kadınlar için önemli bir mekanizma olduğuna ancak yasanın tam olarak uygulanmadığına dikkat çekti. Kadınların yasal haklarını talep edebilmesi için daha fazla bilinçlenmesi, yasaları öğrenmesi gerektiğini söyleyen Şendoğan şöyle konuştu: “Kadınların kazanılmış hakları çıkartılmak istenen kanunlarla gasp edilmek isteniyor. Biz kadınlar bu çabalara karşı bulunduğumuz her alanda; sendika, dernek, siyasi partilerde daha çok örgütlenmeliyiz. Bu sorunları tekrar tekrar yaşamamak ve çocuklarımıza iyi bir yarınlar bırakmak için daha çok bir araya gelmeliyiz, daha çok bilinçlenmeliyiz. Kadın cinayeti davalarını, çocuk istismarı duruşmalarını, her kadına yönelik şiddet olayını takip etmeliyiz, mahkemelere katılmalıyız, eylemler yaparak olayın gizli kalmasına engel olmalıyız. Çünkü mahkemeler tahrik indirimi, iyi hal indirimleri veriyor. Ancak biz takip edersek olumlu sonuçlar alabiliyoruz davalardan.

Öte yandan, şu an ülkenin içinde bulunduğumuz ekonomik kriz de kadına yönelik şiddeti artırıyor. Krizin yükünü en ağır biçimde yine biz kadınlar çekiyoruz. Bu nedenle de şiddete karşı mücadelemizi krize karşı mücadeleden ayrı düşünemeyiz.”

İlgili haberler
Bu 1 yıl Panayırlı kadınlar için büyük kayıp oldu

OHAL bahanesiyle kapatılan kadın derneklerinden biri de Panayır Kadın Dayanışma Derneği'ydi. Dernek...

Bursa Kadın Platformundan kadınlara 25 Kasım çağrı...

Bursa Kadın Platformu üyeleri, kadınları, 25 Kasım Pazar günü ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslara...

25 Kasım 2018| Şiddete, eşitsizliğe, sömürüye karş...

Ülkenin dört bir yanında şiddete, eşitsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe karşı sokaklara çıkan kadı...