İntihara sürüklenen Zehra Demir davasında sanığa beraat
Antalya’da 19 yaşındaki Zehra Demir’i tehdit eden ve intihara sürükleyen Süleyman Taruk’un yargılandığı davanın 5. duruşması görüldü. Davada beraat kararı verildi.

Antalya’da 28 Eylül 2019’da Zehra Demir ve ailesinin yaşadığı evin önünde bıçakla tehditler savurmak ve Zehra Demir’in intihar etmesine neden olmak suçundan yargılanan sanık Süleyman Taruk 5. duruşmada beraat etti.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava öncesi Antalya Kadın Platformu’ndan birçok kadın da destek için adliyede bir araya geldi.

Hakimin beraat kararını açıklamasının ardından baba Hakim Demir isyan etti: “Kendinizi benim yerime koyun, bir baba olarak sizin başınıza gelse ne yapardınız? İfadeler ortada. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

BU KARAR VİCDANEN DE HUKUKEN DE KABUL EDİLEMEZ
Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Demir ailesi avukatı Hadi Cin mütalaanın duruşmadan önce kendilerine tebliğ edilmesini beklediklerini ifade ederek “Demek ki mütalaa sanığın beraati yönünde olduğu için bize gelmedi. Bunu kabul etmedik. Daha önce detaylı biçimde yaptığımız açıklamaları tekrar yaptık” diye konuştu.

Bu kararla sanığın Zehra’ya karşı hiçbir suç işlenmediği sonucuna varıldığını belirten Cin “Sanık bazı suçlardan ceza aldı ama bu geride kalan aile üyelerine yönelik işlenen suçlardandı. Gencecik bir kızın hayatına mâlolan tabloyu mahkeme intihara mecbur etme suçu olarak görmedi. Sanık elini kolunu sallayarak geziyor. Zehra’ya karşı hiç mi suç işlenmedi? 9-10 tane tanık var; düğün salonunda çağırıp darbetme, yol kesme, taksiyle takip etme, telefon hoparlöründen herkesin duyacağı şekilde her türlü tehditte bulunma ve bıçakla kapısına dayanma... Bunların hiçbiri suç değil öyle mi! Biz bu kararı vicdanen de hukuken de kabul etmiyoruz” dedi.

‘BU DAVA ÖRNEK OLSUN’
Adliye önünde açıklama yapan baba Hakim Demir de “Bu sanık bir gün bile Zehra ile ilgili suçlardan içeride yatmadı. Savcıya, hakime sesleniyorum: Kendilerini benim yerime koysunlar. Bir baba olarak sen devletten ne isterdin, nasıl bir adalet beklerdin? Bu işin peşini bırakmıyoruz. Sonuna kadar takip edeceğiz. Benim canım yandı başkasının yanmasın. Zehra bir daha geri gelmez ama bu dava bir örnek olsun” diye konuştu.

BU KARAR CESARET VERİYOR
Antalya Kadın Platformu adına konuşan Songül Şarklı kadına yönelik suçlarda davaların cezasızlıkla sonuçlanmasının failleri cesaretlendirdiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Hem Zehra için hem de şiddete uğrayan bütün kadınlar için adalet talebimizi yinelemeye devam edeceğiz. Çok açık bir hukuksuzluk ve vicdansızlık var. 19 yaşında bir genç kadın tehdit ediliyor, darbediliyor, takip ediliyor, sokağa çöp atmaya çıkamaz hale geliyor. O kadar baskı altına alınıyor fakat buradan beraat çıkıyor. Bunu hiçbir yere sığdırmak mümkün değil” dedi. Sanığın başka suçlar işlediğini hatırlatan Şarklı “Geçtiğimiz duruşmada uyuşturucudan tutukluydu, bu sefer o suçtan da tahliye edilmiş. Topluma zararı olan birisi. Bu kararla kadına yönelik her türlü şiddeti yapın ceza almazsınız cesareti veriliyor. Gerçek adaletin peşinde olmaya devam edeceğiz.”

İlgili haberler
Milyonların hayatı aynıyken 4 kardeşin intiharı ‘m...

Kapıya ‘Dikkat, siyanür var’ yazısı asılarak intihar edilen evdeki yoksulluk bugün 11 milyon insanın...

Evde, işte, sokakta baskı... Eda’nın ölümü intihar...

Daha önce Ekmek ve Gül’e gönderdiği yazı ile yaşadığı şiddeti anlatan Eda Çakar intihar etti. Abisi...

İntihara sürüklenen Arkeolog Kaçmış’ın savunmasınd...

Arkeolog Merve Kaçmış’ın yaşamına son vermesinin ardından savunması ortaya çıktı: ‘Bu kadar özverili...