Kadın cinayetinde kızını kaybeden Karadeniz: Başka evlatlar ölmesin
Samsun’un Kavak ilçesinde eşi Umut Y. tarafından öldürülen Gülsüm Y.’nin annesi Leyla Karadeniz: Hiçbir annenin evladı bir daha ölmesin. Kızım daha 23 yaşındaydı. Desteğinize ihtiyacım var.

Gülsüm Y. isimli kadının geçtiğimiz yılın temmuz ayında Samsun’un Kavak ilçesinde eşi Umut Y. tarafından öldürülmesi ile ilgili açılan davanın ilk duruşması geçtiğimiz günlerde görüldü. Dava, “Eşini kasten öldürme” suçlaması ile açıldı. Gülsüm Y.’nin Adana’da yaşayan annesi Leyla Karadeniz, başka kadınlar da öldürülmemesi için davaya kadınların sahip çıkması çağrısında bulundu. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın sonraki duruşması 22 Haziran’da görülecek.

CİNAYETTEN SONRA SOĞUK KANLI TAVIRLAR SERGİLEMİŞ

Olay geçtiğimiz yıl 1 Temmuz’da Samsun’un Kavak ilçesinde Samsun Ankara yolu üzerinde gerçekleşti. İddianameye göre not bırakarak evi terk eden eşinin peşine düşen Umut Y., Trabzon’da sığınmaevinde bulunan eşini barışmaya ikna ederek ikamet ettikleri Konya’ya dönmek üzere çıktıkları yolda öldürdükten sonra jandarmaya teslim oldu. Umut Y., ifadesinde eşinin Tranbzon’da bir başkası ile ilişkisi olduğunu, sonradan jandarmayı arayarak koruma talebinde bulunması üzerine Trabzon’da kadın sığınmaevine yerleştirildiğini söyledi. Gülsüm Y. ile tartıştıktan sonra intihar etme kararı aldıklarını iddia eden sanık, kendini öldürememesi üzerine Gülsüm’ü kendisinin vurduğunu iddia etti. Cinayetten sonra karakolun yerini sorduğu bir petrol istasyonu çalışanı tanık olarak verdiği ifadesinde Yiğit’in çok soğukkanlı ve sakin bir tavır sergilediğini beyan etti.

‘SORUMLU OLAN HERKES CEZA ALSIN’

Kızının önce Trabzon’da bir ailenin yanında kaldığını, sonra jandarmadan koruma isteyerek sığınmaevine yerleştiğini ifade eden Leyla Karadeniz, “Nasıl oluyorsa eşi ona ulaşıyor. Kızımı barışacağız diye kandırıyor. Kızıma karakola gitmesini söylüyor. Karakolda ikisi imza atarak kızımla ayrılıyor. Samsun’da yolda öldürüyor” dedi. Olayın iyi soruşturulması gerektiğini dile getiren Karadeniz, kızının ölümünde parmağı olan herkesin ceza almasını istediklerini söyledi. Tüm kadınların desteğine ihtiyacı olduğunu dile getiren Karadeniz, “Hiçbir annenin evladı bir daha ölmesin. Kızım daha 23 yaşındaydı. Ben kızıma doyamadım. Desteğinize ihtiyacım var. Beni bu konuda yalnız bırakmayın. 7-8 sene yatıp çıkmasını istemiyorum. Müebbet istiyorum. Arkasında kimler varsa hepsinin ceza almasını istiyorum” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Eski eşine sokakta şiddet uygulayan İbrahim Zarap’...

Samsun’da beş yaşındaki kız çocuğunun önünde eski eşine öldüresiye şiddet uygulayan İbrahim Zarap ha...

İstanbullu kadınların yüzde 90’ı ‘En büyük sorun ş...

‘İstanbul’da Kadın Gerçekliği Araştırması’ sonuçlarını açıklayan Canan Kaftancıoğlu, ‘Cumhur İttifak...

Şiddete uğrayan bir kadın olarak Erdoğan'a söyleye...

Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu sözleşmeyi neden bir gece yarısı feshettiğini tüm kamuoyuna açıklamasını...