Kadınlardan Sağlık Bakanlığına çağrı: Berfin için beklentimiz yüz nakli
İskenderun’da bir erkeğin asitli saldırısında yüzü tamamen yanan Berfin Özek’e ilişkin başlatılan kampanyaya Sağlık Bakanlığından yanıt geldi.

Hatay’ın İskenderun’un ilçesinde Casim Ozan Çeltik'in asitli madde ile saldırısına maruz kalan ve yüzü tamamen yanan Berfin Özek için İskenderun Kadın Platformu üyesi kadınlar tarafından “Birlikte daha güçlü” şiarıyla kampanya başlatılmıştı. Kadınlar, Berfin'e yüz naklinin yapılabilmesi için başlattıkları kampanyaya dair Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Hatay Şubesinde toplantı düzenledi.

‘İYİLEŞMİŞ BİR YÜZ MÜ, İYİLEŞMİŞ YARALAR MI?’

Kadınlar adına açıklama yapan Avukat Mehtap Sert, başlattıkları kampanyanın sonuç verdiğini ve Sağlık Bakanlığının kendilerine ulaştığını söyledi. Sert, Bakanlığın Berfin’in Ankara Şehir Hastanesinde tedaviyi kabul etmesi durumunda masrafları karşılamayı taahhüt ettiğini söyledi. Ancak söz konusu hastanede kök hücre tedavisinin yapılmadığını hatırlatan Sert, “İyileşmiş bir yüz mü iyileşmiş yaralar mı anlamında bir tercih yapılması durumunda; tabii ki de 18 yaşında hayatın başında bir genç kardeşimizin yaşamını devam ettirmesi tercihimizdir. Sağlıklı bir birey olması için sosyal devlete düşen koşullarına mecbur kılmak değil, en iyi seçenek olanın yapılmasını sağlamaktır” dedi.
Berfin’i Ankara’ya götüreceklerini ifade eden Sert, Bakanlıktan beklentilerinin yaraların iyileştirilmesi değil yeni bir yüz olduğunu ifade etti.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
GÜNÜN DANSI: Asit saldırısına uğrayan Sapna dansı...

Evlenmek istemediği erkek tarafından asit saldırısına uğrayan Sapna hayallerinden ve dansından vazge...

GÜNÜN GÜZELİ: Asit saldırısından cesaret iksirine

Eski sevgilisinin asit saldırısına uğrayan İtalyan model Gessica Notaro, artık deniz aslanı eğiticil...

Hindistan’da bir kadına beşinci kez asit saldırısı

Her yıl yüzlerce kadının asit saldırısına uğradığı Hindistan’da daha önce 4 kez aynı kadına asitle s...