Kadınların bir günde yaşadığı cehennem tablosu
Şiddete karşı güvenli bir yaşam için çabalayan, uğraş veren kadınların karşısına bin bir çeşit engel çıkıyor. İşte memleket tablosunda kadınların hayatını cehenneme çeviren olaylardan bir kaçı...

Memleketin bir günlük tablosu, kadına yönelik şiddetin korkunç boyutlarını ortaya serdi. Şiddetten kaçarak kurtulmaya çalışan bir kadın kalacak yer bulamayarak metrobüste kalmaya başlıyor. Maaşını kocasına vermedi diye bir kadın öldüresiye şiddete uğruyor. Şiddet gördüğü erkekten kurtulmak için polise şikayette bulunan bir kadının şikayeti dikkate alınmıyor ve 15 gün sonra o erkek tarafından öldürülüyor. Yine maruz kaldığı şiddetten kurtulmak isteyen genç bir kadının davası 7 ay sonraya veriliyor üstüne bir de şikayetçi olduğu erkek “beni dolandırdı” diyerek kadın hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Memleketin sadece son bir gününde bu olaylar ve dahası kadınların yaşadıklarını ortaya koyuyor. Şiddete karşı güvenli bir yaşam için çabalayan, uğraş veren kadınların karşısına bin bir çeşit engel çıkıyor. İşte memleket tablosunda kadınların hayatını cehenneme çeviren olaylardan bir kaçı...

MECBURİ ‘SIĞINMA YERİ’ METROBÜS OLDU
Babasının sistematik şiddetinden kaçarak İstanbul’a gelen genç bir kadın kalacak bir yer bulamayınca metrobüs ve İETT otobüslerinde kalmaya başladı. Şoförlerin uyarılarına “Gidecek başka yerim yok” cevabını veren kadının Trakya’dan 5 ay önce babasının şiddetinden kaçarak İstanbul’a geldiğini anlattı: “Annem öldükten sonra babam, kız kardeşim ile bana sürekli şiddet uygulamaya başladı. Babam bizi sürekli dövüyordu. Ben de İstanbul’a geldim. Metrobüs seferleri sabaha kadar sürüyor, genelde geceleri burada uyuyorum. Ben kendimi korumaya çalışıyorum” diye konuştu. Polisin bir seferinde kendisini karakola aldığını anlatan genç kadın “Beni bir kadın sığınmaevine götürdüler. Ama orası kalınabilecek bir yer değildi” dedi.

MAAŞINI VERMEYEN KADINA ŞİDDET
Ataşehir’de, maaşını vermediği gerekçesiyle imam nikahlı eşi tarafından şiddete maruz bırakılan kadın hastanede tedavi altına alındı. Sümbül D’yi şiddete maruz bırakan Cüneyt G’nin gerekçesinin ise Sümbül D’nin maaşını alamamak olduğu ortaya çıktı.

Cüneyt G. eşi Sümbül D’den zorla maaşını almak istedi. Evin kirasını ödeyeceğini söyleyerek maaşını vermeyi kabul etmeyen Sümbül D, bunun üzerine eşi tarafından darbedildi. Evde 3 saat boyunca şiddet gören ve kaburgaları kırılan kadın, hastanede tedavi altına alındı. Cüneyt G. ise olayın ardından kaçtı. DHA’ya konuşan Sümbül D. “Maaşımı istedi, vermedim. Şu anda kaburgalarım kırık. Kafamda yaralar var. Daha önce böyle bir şey olmadı. 19 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

GÖZ GÖRE GÖRE CİNAYET: ÖLDÜRÜLEN KADIN 15 GÜN ÖNCE ŞİKAYETÇİ OLMUŞ
Konya’da Hacer Göral’ı, öldürdüğü için tutuklu yargılanan Muhtar Mustafa Çakan, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hacer Göral’ın, öldürülmeden 15 gün önce karakola giderek Mustafa Çakan tarafından şiddet gördüğü için şikayetçi olduğu ancak şikayete rağmen koruma altına alınmadığı ortaya çıktı.


ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKAN KADINA SUÇ DUYURUSU
Antalya’da İlayda Özen’in kendisini ölümle tehdit ettiğini belirterek hakkında suç duyurusunda bulunduğu eski erkek arkadaşı Fırat Aydemir, Özen hakkında suç duyurusunda bulundu. Aydemir, İlayda Özen’in kendisini dolandırdığını öne sürdü. İlayda Özen, Aydemir ile 2 yıl süren ilişkisini sonlandırmış ancak Aydemir genç kadının peşini bırakmamıştı. Özen, kendisini darbeden ve ölümle tehdit etmeye başlayan Aydemir hakkında 3 kez polise başvurdu, son olarak da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Özen’in suç duyurusu sonucunda Aydemir hakkında dava açıldı ancak davanın ilk duruşması için 7 ay sonraya gün verildi. Tehditlere rağmen Aydemir’in 7 ay sonra hakim karşısına çıkacak olmasına İlayda Özen sosyal medya hesabından tepki göstererek “O güne kadar bu erkek tarafından öldürülüp öldürülmeyeceğimi ben bilmiyorum. Pekala, sizler biliyor musunuz?” paylaşımında bulunmuştu.

RESİDANSTA ŞÜPHELİ KADIN ÖLÜMÜ
İstanbul Küçükçekmece'de bir rezidansın 9.katından düşen kadın yaşamını yitirdi. Kadının erkek arkadaşı tarafından itildiği iddia edildi. Soruşturma sürüyor.
Alınan bilgiye göre, İnönü Mahallesi'nde, kimliği henüz tespit edilemeyen bir kadın, 14 katlı bir rezidansın 9.katından, binanın zemin katındaki marketin balkonuna düştü.
İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini belirledi.

TARTIŞTIĞI KIZ ARKADAŞINI VURDU
Tokat’ın Artova ilçesinde, çiftçilikle uğraşan M.G, kız arkadaşı lise son sınıf öğrencisi M.T’yi tabanca ile ağır yaraladı. Tokat Devlet Hastanesinde tedavi altında olan M.T’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. M.G. ile M.T. arasında çıkan tartışma üzerine M.G. yanında bulundurduğu ruhsatsız tabancayla M.T’yi başından ve kasık bölgesinden vurararak öldürmeye çalıştı. Ambulansla Artova Devlet Hastanesine kaldırılan M.T’nin durumunun ağır olduğu ve buradan Tokat Devlet Hastanesine sevk edildiği belirtildi. Saldırgan M.G. ise gözaltına alındı.

İlgili haberler
Flört şiddeti nedir?

Kadınlar için korkutucu bir deneyim! Korkmayın... Ama flört şiddetinin şiddete açılan kapılarından b...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Vahşileşen şiddetin arkasında ne var, önüne nasıl...

Ülkede kadınlar için ölümün “olağan” biçimi neredeyse lüks. Giderek vahşileşirken bir yandan da sıra...