Katledilen Gülnur Kocabaş'ın davası 27 Mayıs'a ertelendi
Gülnur Kocabaş’ı katleden Yusuf Akbulut’un yargılandığı dava görüldü. Kocabaş’ın ablası, Akbulut’un kardeşini sürekli tehdit ettiğini söyledi.

Manisa'da 28 Mayıs 2020'de Şehzadeler ilçesi bağlı Alaybey Mahallesi'ndeki evinden işe gitmek üzere çıkan Gülnur Kocabaş'ı (22) katleden Yusuf Akbulut hakkında “Tasarlayarak kasten öldürme” suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması Manisa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Yusuf Akbulut Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, katledilen Kocabaş'ın ailesi ve birçok kadın örgütü temsilcisi de duruşmayı izledi.

Tanıkların dinlendiği duruşmada sanık Yunus Akbulut'un Kocabaş ailesinden başsağlığı dilemesi tepkilere neden oldu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Kocabaş'ın iş arkadaşları, sanık Akbulut'un Kocabaş'ı sürekli tehdit ettiğini söyledi. Tanıklar ayrıca Akbulut'un Kocabaş hakkındaki aldatma ve benzeri beyanlarının yalan olduğunu belirtti.

‘SANIK KARDEŞİMİ SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU’

Kocabaş’ın ablası Neşe Kocabaş da ifadesinde sanık Akbulut'un kardeşini arayarak rahatsız ve tehdit ettiğini söyledi. Kocabaş, "Sanık, telefonda sürekli hareketler savuruyordu. Telefonla konuşken sürekli ‘Benim olacaksın, birlikte olmazsak sana zarar veririm’ diye tehditler ediyordu" dedi.

Ardından Kocabaş’ın komşusu olan Ümit Akgün'ün ifadesi alındı. Akgün olaydan bir ay kadar önce sanık Akbulut'un evin etrafında gördüğünü söyleyerek, "Olay günü silah sesleri duydum, evin önünde boğuşmaya dair bir bağrışma da duymadım” dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından söz alan avukatlar bir sonraki celselerde savunma beyanlarında bulunacaklarını söyledi.

SANIĞIN BAŞ SAĞLIĞI DİLEMESİ TEPKİYE NEDEN OLDU

Sanık Akbulut’tun “Acılı aileye baş sağılığı diliyorum. Pişmanım” demesi ise duruşma salonunda bulunanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Verilen aranın ardından eksik hususların giderilmesine karar veren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 27 Mayıs’a ertelendi.

Duruşma sonrası Kocabaş’ın ailesi ve dava avukatları adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Kocabaş’ın babası Ümit Kocabaş, “Kamera görüntüleri olmazsa kolunu sallaya sallaya gezebilecekti. Kanunlardaki her boşluk maalesef bizden yana değil sanıktan yanadır. Sadece kızımı değil bizi de vurdu. 313 gündür yaralı haldeyiz” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Ülkede 1 gün: Kadın cinayeti, şiddet, şüpheli ölüm...

Son 24 saat içinde basına yansıyan 7 olay kadın cinayetlerinin, şüpheli kadın ölümlerinin, şiddetin,...

Vardiya çıkışı evine giden kadın öldürüldü!

İşçi bir kadın vardiya çıkışı evine giderken sokak ortasında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce öl...

İşçi Hanım, fabrikanın önünde eski eşi tarafından...

Kadın cinayetlerine her gün ne yazık ki bir yenisi ekleniyor. Uşak'ta çalıştığı fabrikanın önünde se...