‘Kimliği belirlenemeyen’ çocuklar nerede?
Depremde refakatsiz kalan çocukları takip eden Afet-Çocuk Sivil Koordinasyon Ekibi , depremlerin 51. gününde akıbeti hâlâ belli olmayan çocukların olduğunu söyleyerek Sağlık Bakanlığına sorular sordu.

6 Şubat depremlerinden bu yana, hakkında arama ilanı verilen ve refakatsiz kalan çocukların durumunu takip eden Afet-Çocuk Sivil Koordinasyon Ekibi, depremlerin 51. gününde akıbeti hâlâ belli olmayan çocukların olduğunu söyleyerek sosyal medya üzerinden Sağlık Bakanlığına sorularını iletti.

Depremin ilk gününden bu yana izleme ve takip çalışmalarını sürdüren Afet-Çocuk Sivil Koordinasyon Ekibi, “Çalışmalarımız gösteriyor ki; çocukların yakınları ile bağlarının kopmasında, ‘kayıp’ haline gelmelerinde, ‘kimliği belirlenemeyen’ şekilde hastanelerde refakatsiz kalmalarında Sağlık Bakanlığının sorumluluğu büyük” ifadelerini kullandı.

‘BİR BEBEK KAYITSIZ NASIL SEVK EDİLDİ?’

Takip ettikleri çocuklardan biri olan Bebek A’nın bulunma sürecinden bahseden koordinasyon ekibi: “Baba bebek A’yı 4 şehirdeki hastanelerde aradıktan sonra, İstanbul’da bir hastanenin yoğun bakım servisinde buldu.

Bebeğin sevk edilmesi gerektiği söylendi ancak nereye sevk edileceğine dair bilgi verilmedi.

Bebek A, enkazdan çıkarılıp babası ile birlikte hastaneye kaldırıldı. Bebeğin ilk müdahalesi babasının yanında yapıldı” şeklinde bilgi verdikten sonra, Sağlık Bakanlığına şu soruları sordu:

■ Bebek A, kimlik bilgilerini babadan almak mümkün olduğu halde, nasıl ve neden “kimliği belirlenemeyen” olarak sevk edildi?

■ Bir bebek 1248 km uzaktaki bir hastaneye kayıt tutulmadan nasıl sevk edilebildi?

■ Adıyaman’a yakın şehirlerdeki hastaneler afet durumlarında hizmet verecek niteliğe ve kapasiteye sahip değil mi?

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Afet-Çocuk Sivil Koordinasyon Ekibi: Çocukların üs...

Deprem bölgelerinde arama ilanı verilen ve refakatsiz çocuklara ilişkin çalışmalar yapan Afet-Çocuk...

Afet-Çocuk Sivil Koordinasyon Ekibi: Çocukların du...

Afet-Çocuk Sivil Koordinasyon Ekibi yeni yayımladığı bilgi notu ile Aile Bakanlığı başta olmak üzere...

Afet Çocuk Sivil Koordinasyon Ekibinden Sevinç Koç...

Aileler hastanelerde çocuklarını ararken, tedavi gören çocukların ailesine ulaşmasında zorluklar art...