Laiklik Meclisi: 'Laiklik mücadelesini hayatın her alanında yükselteceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz'
ÇEDES kapsamında Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde öğrencilere cami temizletilmesi üzerine Laiklik Meclisi suç duyurusunda bulundu, Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında Tekirdağ Şarköy ilçesinde bir okulun öğrencileri cami temizledi. Laiklik Meclisi bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde buluşarak yaşanan duruma dair suç duyurusunda bulundu ve bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin hazırladığı habere göre suç duyurusu yapıldıktan sonra Çağlayan Adliyesi önünde Laiklik Meclisi sözcülerinden Berkay Çelen basın açıklamasını okudu. Çelen açıklamada, “İlkokul eğitimine kadar dini referanslar ne yazık ki yerleştiriliyor. Ülkemizde her ne kadar hukuk kurumları ve işleyiş anlamında hiç bir kurumun artık yeterli düzeye sahip olamadığını biliyor olsak da bir kez daha mücadelemizi yinelemek açısından biraz önce Diyanet İşleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Açıklamaya çocukların tarikat ve cemaatlere terk etmeyeceklerini ifade ederek devam eden Çelen, “Tüm bu gerici uygulamaların tam karşısında laiklik mücadelesini, memleket mücadelesini hayatın her alanında yükselteceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” dedi. 

LAİKLİK MECLİSİNİN AÇIKLAMASI
"Bizler burada bulunan yurttaşlar olarak biraz önce adliyede suç duyurusunda bulunduk. Ve bu suç duyurumuzda ilkokul eğitimi alması gereken çocukların cami temizlettirilmeye çalışılmasına karşı şikayette bulunduk ve suç duyurumuzu biraz önce gerçekleştirmiş olduk. Siyasi iktidar toplumun her alanında gerici saldırılarına hız kesmeden devam ediyor, memleketin tüm dinamiklerine yönelik topyekûn bir saldırı gerçekleştiriliyor. Hukuk kurumları artık ülkemizde işlevsiz hale getiriliyor, ilkokul eğitimine kadar dini referanslar ne yazık ki yerleştiriliyor. Ülkemizde her ne kadar hukuk kurumları ve işleyiş anlamında hiç bir kurumun artık yeterli düzeye sahip olamadığını biliyor olsak da bir kez daha mücadelemizi yinelemek açısından biraz önce Diyanet İşleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. İlkokul çocuklarının alması gereken eşit, bilimsel ve laik eğitimdir. Bu eğitimin dini referanslar ile şekillendirilmesine izin vermeyeceğiz. Toplumun her alanında giderek artan gerici saldırılara karşı Laiklik Meclisi olarak bir kez daha sözümüzü söylüyoruz. Bu gerici saldırıların karşısında topyekûn bir mücadele hattıyla karşınızda olacağız. İlkokul çocuklarının cami temizlettirilmesine, çocuklarımızın tarikat ve cemaat yurtlarında hayatlarından olmasına maruz kalmalarına müsaade etmeyeceğiz. Tüm bu gerici uygulamaların tam karşısında laiklik mücadelesinin, memleket mücadelesinin hayatın her alanında yükselteceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Ellerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin, bu karanlığa teslim olmayacağız.”


Fotoğraf: Laiklik Meclisi X hesabından alınmıştır

İlgili haberler
ÇEDES Protokolüne eğitim sendikalarından dava

Eğitim Sen, "manevi danışman" adı altında okullara imam ve vaiz görevlendirilmesine ilişkin protokol...

ÇEDES bize ne söylüyor: Adım adım ‘dindar nesil’ p...

MEB, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ‘Çevreme Duyarlıyım,...

ÇEDES’ten tarikatlara çocuklar karanlığa teslim ed...

ÇEDES ismi din görevlilerinin toplu ataması ile yeniden gündeme girse de aslında eğitimde ‘manevi da...