‘OHAL darbeye karşıydı hani!’
‘Patronlara kazandırdığımız paralarla milli güvenliği biz sağlıyoruz. Onlar kazandıklarını bizimle bölüşmüyorlarsa, asıl tehdit onlar bence. Her şeye rağmen nasıl susmamızı, çalışmamızı beklerler?’

Metalde sözleşme imzalandı ancak sözleşme sürecinde alınan grev kararına hükümet tarafından yasak getirilmesine işçiler hâlâ tepki gösteriyor. OHAL döneminde 6 grevin yasaklandığını hatırlatan işçiler, “OHAL darbeye karşıydı hani? Milli güvenliği nasıl tehdit ettiğimize anlam veremiyoruz” diyor. 5 yıldır çalışan bir kadın işçi, grev hakkının “yasal olarak” engellenmesine tepkisini şu sözlerle ifade ediyor: “Zaten ne zaman bizim yanımızda oldular ki? OHAL dediler, hiç bitmiyor. Hayır, biz OHAL’in teröristler için çıktığını düşünüyorduk, hani darbeye karşı falandı. Bizim üzerimizde de uygulayacakları hiç aklımıza gelmezdi. Biz oy verdik. Her konuda biz destekledik Cumhurbaşkanını. Bu da ne demek böyle!”

3 yıldır çalışan bir başka kadın işçi ise daha önce de AKP’ye oy verdiğini, her konuda AKP’nin destekleyicisi olduğunu söylüyor. İşçi, “Ancak bu sefer sandığa da gitmem, kimseye oy da vermem” diyor.

Bir başka kadın işçi de işçilerin milli güvenliği nasıl tehdit ettiğine anlam veremediğini söylüyor: “Oysa patronlara kazandırdığımız paralarla milli güvenliği biz sağlıyoruz. Onlar kazandıklarını bizimle bölüşmüyorlarsa, asıl tehdit onlar bence. Her şeye rağmen nasıl susmamızı, çalışmamızı beklerler?”

İlgili haberler
Bir kadın işçi Türk Metal’i anlatıyor

Hayatı boyunca sendikalı bir işyerinde çalışabilmek için mücadele eden ve şimdi Türk Metal’in örgütl...

GÜNÜN MESAJI: Metal işçisi kadınlardan

Metal iş kolunda aylardır süren toplu sözleşme görüşmelerinin ardından 2 Şubat’ta grev kararı alındı...

GÜNÜN BELLEĞİ: Grev yasaklarına mücadeleyle yanıt...

Evet, yasaklar çok ancak yasaklara karşı hakları için mücadele edenler de çok! İşte yasağa rağmen 15...