SOMALI ANNELER YOLA DEVAM EDİYOR: Adalet arayışımız devam edecek
Soma Katliamı’nda evlatlarını kaybeden annelerin “Soma için adalet” talebiyle başlattıkları “Adaleti yeryüzüne çıkarıyoruz” yürüyüşü sürüyor.

Soma Katliamı’nda hayatını kaybeden madencilerin anneleri, adalet talebiyle başlattıkları mücadelelerinde Çanakkale’deki adalet buluşması ve Silivri’deki basın açıklamalarının ardından Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nda adalet forumuna katıldı.

Adalet forumunda adalet isteyenlerle buluşan anneler, “Biz bu yola baş koyduk” diyerek adaleti buluncaya kadar yola devam edeceklerini söyledi. Forumda konuşan Somalı annelerden Gülsüm Çolak, "Biz kadınlardan hep evimizde oturup çocuklarımıza bakmamızı istediler. Ama anladık ki evde oturup, çocuk bakarak adalet gelmiyor, o yüzden biz de düştük yola" diye konuştu.

Forum sonrası aileler Tuzla'ya gitti. Tuzla'da tersane işçileriyle ortak açıklama yaptı.

Tuzla’da bulunan İçmeler Köprüsü’nde Limter-İş Üyesi tersane işçileriyle ortak açıklama yapan anneler, “Alın teriyle çalışan, tüm vicdanlı insanları HSK önüne çağırıyoruz. Biz bu kararı bekliyorduk. Bu kararın sanıklara ödül olduğunu biliyoruz. Adalet arayışımız devam edecektir. Her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Tuzla’da yaptıkları açıklamanın ardından Kocaeli’ye geçen aileler, 15 Temmuz’da Zonguldak’ta, 16 Temmuz ise Ankara’da bulunan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) önünde basın açıklaması yapacak.

İlgili haberler
BU NASIL ADALET: Soma'dan çıkan karar aileleri isy...

301 ișçinin yașamını yitirdiği Soma Katliamı'na dair davada kararlar açıklandı. Çıkan karara aileler...

Somalı annelerden ‘Adalet’ yürüyüşü

Gülsüm Çolak, evlatlarını haksızca yitiren ve adalet talepleri susturulan annelerin sesine ses katma...

Somalı anneler, Çanakkale’den haykırdı: Adaleti to...

Soma Katliamı davasından çıkan kararı protesto ederek Ankara'ya yürüyüş başlatan anneler, Çanakkale'...