Ücret artışı talep eden Darinda Çorap işçileri işten atıldı: Atılan işçiler geri alınsın, talepler karşılansın
Ücret artışı talebiyle iş bırakan Darinda Çorap işçileri, Kod-49 ile işten atıldı. Deriteks ve Tekstil-İş, eylem düzenleyerek ‘İşçiler geri alınsın, talepleri karşılansın’ dedi.

Asgari ücretin altında kalan ücretlerine yüzde 70’lik zam talebiyle iş bırakan Darinda Çorap işçileri, patron tarafından Kod-49 ile işten atıldı. 9 işçinin işten çıkarıldığı Darinda Çorap önünde Deriteks ve Tekstil-İş Sendikası çağrısıyla yapılan ortak açıklamada "Atılan işçiler geri alınsın, talepler karşılansın" denildi. Açıklamaya siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

‘PİYASADA VERİLEN ÜCRETİ TALEP ETTİK, İŞTEN ATILDIK’

İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Darinda Çorap fabrikası işçileri, masa başında çalışan kadın işçilere en az 6 bin TL, ütücü işçilere ise en az 6 bin 500 TL ücret istiyor.

9 aydır Darinda Çorap’ta çalıştığını belirten bir işçi, "Gecemi gündüzüme kattım, bazen fazla çalışmaktan parmaklarım kanadı. Burada çalıştım, mücadele ettim, 14 saat mesai yaptım, sırf patronun siparişleri yetişsin, ceza yemesin diye. Piyasada verilen ücreti talep ettik, işten atıldık" dedi.

‘İŞÇİLER HAKKINI ALANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

Fabrika önünde açıklama yapan Tekstil-İş Yöneticisi Nurseli Gözüaçık, zam isteyen işçilerin Kod-49 ile işten atıldığını belirterek, "Şu an bir elektrik faturası bile Darinda Çorap işçilerinin istediği zammın üzerinde. İşçiler evlerine ekmek götürebilmek için, insanca yaşamak için zam istediler. Bugün Türkiye’nin dört bir yanı işçilerin mücadelesiyle sarılıyor. İşçiler ekonomik krizin karşısında ekmeğinin peşine düştü, hakkını istiyor" dedi.

İşçilerin 5 bin 500 liralık ücreti kabul etmediklerini belirten Gözüaçık, işçiler hakkını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Uzun zamandır çorap işçilerinin çalışma koşullarının düzeltilmesi için eylem yaptığını belirten Deriteks Avrupa Yakası Temsilcisi Veysel Arslan, "Patronlar eylemler karşısında uzlaşma, anlaşma yoluna gitmiyor, işçileri işten atma mantığıyla hareket ediyor. Açıklamalarıyla işçilerinin esas taleplerini gölgelemeye çalışıyor’ dedi.

Fotoğraf: Tekstil-İş Sendikası

İlgili haberler
Düşük zamma karşı iş bırakan Darinda Çorap işçiler...

Darinda Çorap işçileri, düşük zam dayatmasına karşı üretimi durdurdu. İşçiler Kod 49 ile işten atıld...

Alpin Çorap işçileri üretimi durdurdu, 2500 lira z...

Düşük zammı kabul etmeyen Alpin Çorap işçileri iş durdurdu. 3 vardiyada da üretimin durması sonuç ge...

Patronu ‘Yılın Meleği’ seçilen Farplas kadınlar iç...

Direnişteki kadın işçilerle, hangi insanlık dışı çalışma koşullarına karşı direnişe geçtiklerini, ha...