Violet için adalet yok!
Ugandalı Violet'in cinayet davasının 3. duruşması görüldü. Duruşmada sanıklar tahliyelerini isterken mahkeme aksi yönde karar vererek duruşmayı 12 Temmuz'a erteledi.

İki erkeğin şiddetine maruz kalan, tecavüze uğrayıp katledilen Ugandalı Violet Nantaba ve ikiz kardeşi Beatrice Babirye’nin davasının 3. duruşması görüldü. Çağlayan Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmada sanıkların talepleri kabul edilmedi ve tutukluluklarının devamına karar verildi. Duruşma 12 Temmuz tarihine ertelendi.
Ugandalı Violet Nantaba İstanbul Aksaray’daki evinde Kenan Rafiyev ile Sunay Hasanov tarafından teczvüze uğramış ve öldürülmüş; kız kardeşi Beatrice Babirye ise cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalmış, tedavisi bitmeden sınır dışı edilmişti. Sanık avukatı savunma yaparak müvekillerinin tahliyesini istedi. Öldürmeyi gerektiren bir husumetin olmadığını söyleyen avukat “Maktulün cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığı hususunda rapor aldırılmasını talep ediyoruz” dedi.
“Yeniden bir inceleme yapılmasına gerek yoktur. Olay yeri incelemesi yapılırken her şey tutanağa yazıldı ve mevcut” diyen mağdur avukatı Perihan Meşeli ise sanıkların tutuklu yargılanmalarının devamını istedi. Mahkeme sanık avukatlarının taleplerinin tamamını reddetti. Urugana’da bulunan Beatrice Babirye’nin ikamet adresine sorular gönderilmesine, sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU?
Violet Nantaba ve Beatrice Babirye, Uganda’da kuaförlük yapan ikiz kardeşlerdi. İşsizlik sebebiyle dükkanlarını kapattılar. Beatrice üç çocuğunu, Violet ise dört çocuğunu annelerine emanet ederek, kuaförlük yapmak için Türkiye’ye geldi. İki kız kardeş bin 700 dolar borç para alarak geldikleri İstanbul’da beklediklerini bulamadı. Violet Nantaba, 31 Ağustos 2016 gecesi kendisiyle birlikte İstanbul Aksaray’daki evine gelen sanıklar Kenan Rafiyev ve Sunay Hasanov tarafından dövülerek ve tecavüz edilerek vahşice öldürüldü. Kız kardeşi Beatrice Babirye ise aynı kişiler tarafından dövülerek hastanelik edildi. Beatrice, sağlık durumu gözetilmeksizin Türkiye’den sınır dışı edildi.
İlgili haberler
Özgecan Aslan davasında cinsel saldırı ile ilgili...

Özgecan Aslan cinayeti kadına yönelik şiddetin vahşet boyutuna varmasına karşı tüm toplumun öfkesini...

Şimdiye kadar sustum, artık hakkımı arayacağım

Bir tecavüz davasında yine sanık değil mağdur yargılanıyor. Yaşadığı travma kadını mesleğini yapmakt...

Çocuğun yaşadığı istismar ‘otobiyografi’ yazınca o...

12 yaşındaki çocuk 4 yıldır maruz kaldığı cinsel istismarı öğretmeninin ‘otobiyografinizi yazın’ dem...