5 Nisan 1874 | kadınların eğitimi ve kamuda istihdamı için mücadele eden Jenny Apolant doğdu
Kadınların eğitimi, kamu alanında istihdamı ve seçim hakkı için çaba harcayan politikacı Jenny Apolant 5 Nisan 1874'de Berlin'de Jenny Rathenau olarak doğdu.

1900'de doktor ve kanser araştırmacısı Hugo Apolant (1866–1915) ile evlendi ve onunla birlikte Berlin'den Frankfurt'a taşındı.

1907'den itibaren Genel Alman Kadın Derneği (ADF) tarafından kurulan "Kadınların Belediyelerde İstihdamı Merkez Ofisi"nin başına geçti. 1910'dan ölümüne kadar ADF'nin yönetim kurulu üyesiydi. Yardım kurumlarında çalışan kadınların ücretlendirilmesi için bir iş kurumu kurdu, Frankfurt'ta hastane hizmetlerini başlattı, alkolsüz restoranlar kurdu, yoksul ve yetim bakımı, okullar ve konutlardaki kadınlar üzerine araştırmalar yaptı.

Frankfurt'taki sosyal yardım çalışanları için kurulan eğitim merkezinin yönetim kurulu üyesiydi. Aynı zamanda aylık “Frau in der Gemeinde/Belediyelerdeki kadınlar” dergisinin de editörüydü.

1919'dan 1924'e kadar Frankfurt belediye meclisinde Almanya Demokratik Partisi DDP'nin belediye meclisi üyesi olarak yer aldı.

Yahudi İnancından Alman Vatandaşları Derneği'nin üyesiydi. 5 Haziran 1925'te öldü. Berlin-Weißensee'deki Yahudi mezarlığına gömüldü.

Fotoğraf: Wikimedia commons

İlgili haberler
Vergisini ödemediğimiz ne kaldı?

Tarih öğretmeni yazarımız Filiz Gür, bitmek bilmeyen, ardı arkası gelmeyen vergiler aleminde tarihi...

3 Nisan 1817| Alman yazar, gazeteci Mathilde Franz...

Mathilde Franziska Anneke, yaşamını yazı, gazeteler ve okul aracılığıyla bilginin yayılmasına adamış...

Tarihte bugün: Fransız bir terzi, öğretmen ve gaze...

Jeanne Deroin, tüm hayatını kadın haklarını ve işçi sınıfının eşitliğini savunarak geçirdi. Yoksullu...